Overslaan en naar de inhoud gaan

Diemers-deal rond door late interesse Feyenoord

Geplaatst opdinsdag 9 juni 2020 - 10:34

Fortuna Sittard en FC Groningen hebben een akkoord bereikt over de transfer van Mark Diemers. De speler moet zelf wel nog tot overeenstemming komen met de Groningers.

Dat Feyenoord zich op het laatste moment meldde bij de entourage van de gewilde middenvelder, heeft er uiteindelijk voor gezorgd dat Fortuna en Groningen de knoop hebben doorgehakt.

Deel transfersom
Want die transferknoop lag er al enkele weken: alles wees erop dat Diemers van Sittard naar Groningen zou verkassen, maar het deel van de transfersom dat de speler zelf zou opeisen bleek een heikel punt. Dat Feyenoord maandag op de deur klopte voor de spelmaker zette het mondeling akkoord tussen Fortuna en Groningen dusdanig onder druk, dat die twee clubs de laatste plooien hebben gladgestreken.

Overeenstemming
"Daar hebben we gisteravond alsnog overeenstemming over bereikt", bevestigt Fortuna-directeur Ivo Pfennings aan L1. Diemers krijgt dus zijn deel van het transferbedrag. Over de hoogte daarvan wil Fortuna geen uitspraken doen, mede omdat Diemers en Groningen de contractbesprekingen nog moeten afronden.

Tevreden
Wel geeft Pfennings aan dat Fortuna voor de speler een bedrag vangt waar men op voorhand op mikte. "Zeker met de wetenschap van nu. We zijn tevreden met de deal."

Lees ook: Wingers mogen bij goed bod weg: wie geeft Fortuna vleugels?

Feyenoord heeft zich overigens niet bij Fortuna gemeld voor Diemers, maar alleen bij de zaakwaarnemer van de speler. Mocht Diemers om een of andere reden geen persoonlijk akkoord bereiken met Groningen, dan is voor Fortuna een transfer naar een andere club mogelijk.

Hansson
Emil Hansson blijft de belangrijkste kandidaat om de plek van Diemers in het Fortuna-elftal in te vullen. Fortuna praat met Hannover 96 over het overnemen van de creatieve middenvelder annex aanvaller. Financieel gezien staat de komst van Hansson los van het vertrek van Diemers, aldus Pfennings.

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Amstel Gold Race Weekend bij L1

Zaterdag 17 april en zondag 18 april is het genieten geblazen voor alle wielerliefhebbers.

De Amstel Gold Race gaat door! En het gaat een heel bijzondere editie worden. Zonder publiek. Reden genoeg om je thuis voor de buis een weekend lang te verwennen vol prachtige beelden rond de wielerklassieker!

Bekijk hier de complete programmagids
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen