Overslaan en naar de inhoud gaan

Diefstallen in Heuvelland na babbeltruc door vrouw en kind

Geplaatst opdonderdag 5 augustus 2021 - 16:45

In het Heuvelland zijn de afgelopen week verschillende diefstallen gepleegd na een babbeltruc. De politie heeft verschillende meldingen van slachtoffers ontvangen.

Volgens de politie gingen de daders telkens op dezelfde manier te werk.

Kind
Een vrouw belt met een kind aan bij de woning en probeert met een babbeltruc de bewoners te overtuigen haar binnen te laten. Als dat lukt, houdt ze de bewoners aan de praat, terwijl wellicht een derde verdachte ook naar binnen sluipt, de woning doorzoekt en kostbare spullen meeneemt. De dieven sloegen onder meer toe in Mheer, Sint Geertruid, Reijmerstok en Gronsveld. Op die plekken werden onder meer sieraden en geld gestolen door de daders.

De politie vraagt mensen om voorzichtig te zijn en heeft een signalement verspreid. De vrouw is ongeveer 1,55 meter groot, heeft een licht getint uiterlijk en spreekt Nederlands met een buitenlands accent. Het kind is een jongen die tussen de tien en twaalf jaar oud is.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen