Overslaan en naar de inhoud gaan

Diefstal reuzenrollator twee weken lang niet opgemerkt

Geplaatst opwoensdag 2 januari 2019 - 15:21

De reuzenrollator van zo'n 4 meter die vorige maand bij het hoofdkantoor van de MeanderGroep in Landgraaf werd ontvreemd en is meegenomen naar Friesland werd niet gemist door het personeel van de zorggroep.

Toen 1Limburg er op Nieuwjaarsdag een bericht over schreef, ging ook bij de MeanderGroep een lichtje branden. De reuzenrollator was toen al twee weken ontfutseld.

Lees ook: Reuzenrollator in Landgraaf gejat voor oudejaarsstunt

Enkeltje Friesland
In de nacht van 17 op 18 december hebben zes leden van de Vesuvius Club de reuzenrollator uit elkaar geschroefd en mee huiswaarts genomen naar het Friese Elsloo.

Beduusd
"We hebben het via de media moeten lezen. Iedereen keek elkaar hier aan, want niemand had de rollator gemist", vertelt Harriët Blaas van de MeanderGroep op L1 Radio. "We zijn er zelf ook een beetje beduusd van."

Donkere dagen
Volgens Blaas is de donkere feestdagenperiode de reden dat de rollator zo lang niet werd gemist. "De afgelopen week was het kantoor niet zo druk bezet", zegt ze. "De beveiliging is alleen in donkere uren aanwezig en die hebben al gezegd dat de rollator aan de rand van ons terrein staat buiten bereik van beveiligingscamera's."

Kunst
De reuzenrollator stond eerst op een rotonde bij het Bernadinuscollege in Heerlen. Destijds heeft de zorggroep het in bruikleen gekregen van die gemeente. De rollator is onderdeel van een project van kunstcentrum Signe. "Die zetten kunstwerken op een plek neer en dat moet leiden tot discussie en beweging", zegt de woordvoerster van de zorggroep.

Steun
De club Friezen, die bestaat uit vrijgezelle jongens, benadrukt dat ze de rollator niet gestolen hebben maar geleend. De club haalt vaker stunts uit met de jaarwisseling en daar zit een maatschappelijk doel achter. "Met deze rollator willen wij een steun zijn voor de ouderen in ons dorp."

Vlaai
Gelukkig voor de Vesuviusclub kan de MeanderGroep lachen met het voorval. Er wordt binnenkort gekeken wanneer de Friezen de rollator weer naar Limburg brengen. "Wij zullen ze ontvangen met Limburgse vlaai", zegt de woordvoerster van de zorggroep.

Het Limburgse nieuws elke dag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen