Overslaan en naar de inhoud gaan

Diefstal reuzenrollator twee weken lang niet opgemerkt

Geplaatst opwoensdag 2 januari 2019 - 15:21

De reuzenrollator van zo'n 4 meter die vorige maand bij het hoofdkantoor van de MeanderGroep in Landgraaf werd ontvreemd en is meegenomen naar Friesland werd niet gemist door het personeel van de zorggroep.

Toen 1Limburg er op Nieuwjaarsdag een bericht over schreef, ging ook bij de MeanderGroep een lichtje branden. De reuzenrollator was toen al twee weken ontfutseld.

Lees ook: Reuzenrollator in Landgraaf gejat voor oudejaarsstunt

Enkeltje Friesland
In de nacht van 17 op 18 december hebben zes leden van de Vesuvius Club de reuzenrollator uit elkaar geschroefd en mee huiswaarts genomen naar het Friese Elsloo.

Beduusd
"We hebben het via de media moeten lezen. Iedereen keek elkaar hier aan, want niemand had de rollator gemist", vertelt Harriët Blaas van de MeanderGroep op L1 Radio. "We zijn er zelf ook een beetje beduusd van."

Donkere dagen
Volgens Blaas is de donkere feestdagenperiode de reden dat de rollator zo lang niet werd gemist. "De afgelopen week was het kantoor niet zo druk bezet", zegt ze. "De beveiliging is alleen in donkere uren aanwezig en die hebben al gezegd dat de rollator aan de rand van ons terrein staat buiten bereik van beveiligingscamera's."

Kunst
De reuzenrollator stond eerst op een rotonde bij het Bernadinuscollege in Heerlen. Destijds heeft de zorggroep het in bruikleen gekregen van die gemeente. De rollator is onderdeel van een project van kunstcentrum Signe. "Die zetten kunstwerken op een plek neer en dat moet leiden tot discussie en beweging", zegt de woordvoerster van de zorggroep.

Steun
De club Friezen, die bestaat uit vrijgezelle jongens, benadrukt dat ze de rollator niet gestolen hebben maar geleend. De club haalt vaker stunts uit met de jaarwisseling en daar zit een maatschappelijk doel achter. "Met deze rollator willen wij een steun zijn voor de ouderen in ons dorp."

Vlaai
Gelukkig voor de Vesuviusclub kan de MeanderGroep lachen met het voorval. Er wordt binnenkort gekeken wanneer de Friezen de rollator weer naar Limburg brengen. "Wij zullen ze ontvangen met Limburgse vlaai", zegt de woordvoerster van de zorggroep.

Het Limburgse nieuws elke dag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen