Overslaan en naar de inhoud gaan

'Dief (23) wilde agenten van de weg rijden'

Geplaatst opzaterdag 11 juli 2020 - 8:48

Een 23-jarige man, die in de nacht van maandag op dinsdag werd gearresteerd voor een diefstal in Maastricht, wordt nu ook vervolgd voor poging tot doodslag. Hij zou geprobeerd hebben om agenten van de weg te rijden.

Dat blijkt uit informatie van L1 en wordt bevestigd door een politiewoordvoerder.

Lees ook: Duo opgepakt na diefstal en achtervolging

Wilde achtervolging
De twintiger uit Maastricht was die betreffende nacht op pad met een gestolen bus. Hij werd vergezeld door een 22-jarige Heerlense compagnon. Rond 4:00 uur werd de politie getipt over een rinkelend geluid in de Leuvenlaan. Agenten kregen het dievenduo in zicht, maar de twee twintigers bleken niet van plan om zich zomaar over te geven. Er was een achtervolging nodig om ze te arresteren.

Tikje van politiewagen
Al snel wist de politie de auto van de Heerlense verdachte klem te rijden. Met de 23-jarige Maastrichtenaar had men meer moeite. Die achtervolging eindigde abrupt toen een politiewagen de gestolen bus aantikte op de kruising van de Oxfordlaan en de Universiteitssingel. Er raakte niemand gewond. Volgens agenten heeft de 23-jarige bestuurder geprobeerd om agenten van de weg te rijden. Om die reden wordt hij verdacht van poging tot doodslag. De Maastrichtenaar zit momenteel nog in voorarrest.

Advocaat Wesley Houben laat weten niet te willen reageren op de nieuwe aanklacht, omdat het onderzoek nog niet is afgerond.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen