Overslaan en naar de inhoud gaan

Dickalender 2022: elke dag een foto van een echte piemel

Geplaatst opdinsdag 26 oktober 2021 - 13:26

Drie vrouwen uit Maastricht maken de Dickalender 2022: een scheurkalender met elke dag een foto van een blote piemel, ook wel dickpic genoemd. De boodschap achter de Dickalender is serieus.

"Er zijn vrouwen die last hebben van ongevraagde dickpics als opening van een gesprek op een datingapp," vertelt initiatiefnemer Laura Janssen (26) uit Maastricht dinsdagmorgen in de Nieuwsshow op L1 Radio.

Een plaag
L1 vroeg vrouwen in Maastricht of ze wel eens een dickpic hebben gekregen: "Het is haast een plaag", zegt een van de vrouwen die we spraken.

Video: L1

Echte piemels
"Met de scheurkalender geven we de mogelijkheid om naar een piemel te kijken wanneer iemand dat wil. Het is ook onze ervaring dat mannen graag hun gereedschap aan de wereld tonen."

Daarom richten Laura met twee vriendinnen uit Maastricht het platform Dickalender op. Hier kunnen mannen die willen - geheel anoniem - foto’s van hun piemel uploaden. "Inmiddels hebben 290 mannen dat gedaan. We merken dat mannen een boekwerk met 365 echte piemels een super mooi initiatief vinden."

Zodra de 365 foto's binnen zijn, gaat het naar de drukker waar er 1.000 exemplaren van de kalender worden gedrukt.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen