Overslaan en naar de inhoud gaan

Dianessy bezorgt MVV verrassende winst tegen Excelsior

Geplaatst opzaterdag 20 februari 2021 - 18:36

MVV Maastricht heeft in eigen huis gewonnen van Excelsior. Het enige doelpunt van de wedstrijd kwam van invaller Djibril Dianessy. De Fortuna-huurling ging vlak voor het einde van de wedstrijd alleen op de keeper af en rondde puik af.

Voor Excelsior stond er veel op het spel. De ploeg van trainer Dijkhuizen wil klimmen naar de plekken die recht geven op de play-offs. Door de verliespartij van Roda JC, vorige week, is de Rotterdamse ploeg gezakt naar plek 10 op de ranglijst. Vooraf had MVV-trainer Kalezic al aangegeven dat Excelsior punten móet pakken en dat zijn eigen ploeg daarvan hoopte te profiteren.

Druk
De doelstelling van de Rotterdammers werd al meteen duidelijk. Eerste kans van de wedstrijd kwam van Excelsior-middenvelder Mats Wieffer die een mooie combinatie niet kon afronden omdat Brem Soumaoro zich voor de bal gooide. MVV stond onder druk in de beginfase van de wedstrijd. Na 8 minuten was het Joy Lance Mickels die voor het eerst voor het doel van Excelsior verscheen maar verdediger Matthys greep met zijn sliding net op tijd in voor de Rotterdammers. En daarmee kwam MVV even onder de druk uit.

Havekotte
Na een half uur spelen was het aan doelman Mike Havekotte te danken dat MVV niet op achterstand stond. Excelsior had de meeste kansen maar MVV kwam er een aantal keren gevaarlijk uit met kansen voor Sven Blummel, Jerome Deom en Arne Naudts. Desondanks stond het met rust 0-0.

Tweede helft
MVV kwam feller uit de kleedkamer. De eerste kansen van de tweede helft waren voor de Maastrichtse ploeg. Al was Excelsior dichtbij een doelpunt toen Horemans hard uithaalde maar Havekotte wederom op de goede plek stond. Het spelbeeld veranderde nauwelijks in de tweede helft. Excelsior zorgde voor de meeste druk maar MVV hield prima stand en pikte ook haar kansen mee.

1-0
Net toen iedereen dacht dat het 0-0 zou blijven, ging invaller Djibril Dianessy op avontuur. Vlak voor het eindsignaal ontsnapte hij door een mooie steekpass aan de aandacht van de Rotterdamse verdediging en ging hij alleen op de doelman af. De Fortuna-huurling maakte zijn eerste doelpunt in het shirt van MVV. Door de winst stijgt MVV een plekje op de ranglijst naar plek 17. De Maastrichtse ploeg heeft met de winst ook revanche genomen op Excelsior. Een dikke maand geleden was de Rotterdamse ploeg na strafschoppen te sterk voor MVV in het bekertoernooi.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen