Overslaan en naar de inhoud gaan

Dialectversie musical Oliver! schuift wederom een jaar op

Geplaatst opwoensdag 5 mei 2021 - 6:00

't Mestreechs Volleks Tejater moet de première van 'Lewieke', een dialectversie van de musical Oliver!, opnieuw een jaar uitstellen.

Door de onzekerheid van de coronacrisis vreest het theatergezelschap dat het niet mogelijk is het theaterspektakel dit najaar te kunnen presenteren. De nieuwe datum van de première is nu 28 oktober 2022.

Veiligheid
De dialectversie van de musical werd vorig jaar ook al verplaatst. "Het coronavirus laat zich niet zomaar temmen", zegt producent Peter Noten. "Ons geduld en onze flexibiliteit worden danig op de proef gesteld. De situatie verandert constant en we kunnen niet meer dan een paar weken vooruitkijken. Onze grootste zorg is de veiligheid en de gezondheid van de bezoekers van onze voorstellingen."

Extra jaar wachten
Voor de Maastrichtse vertaling van de West End-musical zijn in totaal 129 kinderen gecast in de leeftijd van 8 tot 12 jaar. Zij moeten nog een extra jaar wachten om acte de présence te kunnen geven.

Lees ook: Gezocht: 129 kinderen voor dialectversie musical 'Oliver!'

Charles Dickens
'Oliver!' is gebaseerd op de roman 'Oliver Twist' van Charles Dickens en gaat over de weesjongen Oliver, die op het slechte pad belandt. Over de uitvoering van de Maastrichtse versie van 'Oliver!' heeft Noten acht jaar onderhandeld met de Britse producent die de rechten van de musical beheert. Dat zou gaan om een productie in 2020.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Doe mee! Online Limburgs Schuttersfeest (OLS) krijgt tweede editie

De succesvolle eerste editie van het Online Limburgs Schuttersfeest krijgt een vervolg. Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. Dankzij de gratis app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Download hier de gratis app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie

Meest gelezen