Overslaan en naar de inhoud gaan

Dialectversie musical Oliver! schuift een jaar op

Geplaatst opdonderdag 14 mei 2020 - 10:23

't Mestreechs Volleks Tejater stelt de première van 'Lewieke', een dialectversie van de musical Oliver!, met een jaar uit. Door de uitbraak van het coronavirus zit er voor de organisatie niks anders op dan de reeks voorstellingen met een jaar uit te stellen.

De uitvoeringen zouden in oktober en november van dit jaar plaatsvinden in het Maastrichtse Theater aan het Vrijthof.

Wachten
Voor de Maastrichtse vertaling van de Wes End-musical zijn in totaal 129 kinderen gecast in de leeftijd van 8 tot 12 jaar. Zij moeten wachten tot oktober 2021 om acte de présence te kunnen geven.

Lees ook: Gezocht: 129 kinderen voor dialectversie musical 'Oliver!'

Onverantwoord
Producent Peter Noten laat weten dat hij het vanwege het rondwarende coronavirus onverantwoord vindt om de musical in oktober op de planken te brengen in het theater. "Onze grootste zorg is de veiligheid en de gezondheid van de bezoekers van onze voorstellingen, en van onze cast, crew en creatives."

Rechthebbenden
Over de uitvoering van de Maastrichtse versie van 'Oliver!' heeft Noten acht jaar onderhandeld met de Britse producent die de rechten van de musical beheert. Dat zou gaan om een productie in 2020. Noten heeft met de Britse maatschappij af kunnen spreken om de uitvoeringen naar 2021 te verplaatsen. De première is nu gepland op 29 oktober 2021. Tot en met 28 november zijn er vervolgens voorstellingen in het Maastrichtse theater.

Charles Dickens
'Oliver!' is gebaseerd op de roman 'Oliver Twist' van Charles Dickens en gaat over de weesjongen Oliver, die op het slechte pad belandt. De musical is geschreven door Lionel Bart en ging in 1960 in première in Londen. In 1968 is de musical verfilmd. Die rolprent sleepte destijds zes Oscars in de wacht.

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen