Overslaan en naar de inhoud gaan

Dialectversie musical Oliver! schuift een jaar op

Geplaatst opdonderdag 14 mei 2020 - 10:23

't Mestreechs Volleks Tejater stelt de première van 'Lewieke', een dialectversie van de musical Oliver!, met een jaar uit. Door de uitbraak van het coronavirus zit er voor de organisatie niks anders op dan de reeks voorstellingen met een jaar uit te stellen.

De uitvoeringen zouden in oktober en november van dit jaar plaatsvinden in het Maastrichtse Theater aan het Vrijthof.

Wachten
Voor de Maastrichtse vertaling van de Wes End-musical zijn in totaal 129 kinderen gecast in de leeftijd van 8 tot 12 jaar. Zij moeten wachten tot oktober 2021 om acte de présence te kunnen geven.

Lees ook: Gezocht: 129 kinderen voor dialectversie musical 'Oliver!'

Onverantwoord
Producent Peter Noten laat weten dat hij het vanwege het rondwarende coronavirus onverantwoord vindt om de musical in oktober op de planken te brengen in het theater. "Onze grootste zorg is de veiligheid en de gezondheid van de bezoekers van onze voorstellingen, en van onze cast, crew en creatives."

Rechthebbenden
Over de uitvoering van de Maastrichtse versie van 'Oliver!' heeft Noten acht jaar onderhandeld met de Britse producent die de rechten van de musical beheert. Dat zou gaan om een productie in 2020. Noten heeft met de Britse maatschappij af kunnen spreken om de uitvoeringen naar 2021 te verplaatsen. De première is nu gepland op 29 oktober 2021. Tot en met 28 november zijn er vervolgens voorstellingen in het Maastrichtse theater.

Charles Dickens
'Oliver!' is gebaseerd op de roman 'Oliver Twist' van Charles Dickens en gaat over de weesjongen Oliver, die op het slechte pad belandt. De musical is geschreven door Lionel Bart en ging in 1960 in première in Londen. In 1968 is de musical verfilmd. Die rolprent sleepte destijds zes Oscars in de wacht.

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl

Meest gelezen