suiker coca cola

99 suikerklontjes per persoon per week; dat moet minder

Limburgers zijn echte zoetekauwen die niet bepaald suikervrij eten en drinken. Omgerekend consumeren we wekelijks 99 suikerklontjes met alle gezondheidsproblemen op de koop toe.

L1mburg Centraal: meer dumpingen van drugsafval

Maandag in L1mburg Centraal: meer dumpingen van drugsafval in Limburg, gewonde bij schietpartij in Hoensbroek, gemeenschapshuis in Blitterswijck geopend, Keer Diabetes 2 om en meer Limburgs nieuws...

Politie zoekt vinder geldkistje met 18 ampullen insuline

De politie roept de vinder van een blauw geldkistje met 18 oranje en grijze ampullen met insuline op om zich te melden bij de politie. "Insuline kan bij verkeerd gebruik gevaarlijk zijn voor de gezondheid!"

Pianojongen Bas (12) heeft al 21.000 euro opgehaald

De 12-jarige Bas Schipper uit Veendam heeft al 21.000 euro opgehaald met zijn pianospel op stations voor zijn zieke zus en diabetespatiënten. Het streefbedrag van 5000 euro is hij hiermee ruimschoots voorbij.

Onderzoek: 'Ook voor fitte mensen is zitten ongezond'

Ook mensen die regelmatig sporten en helemaal fit zijn lopen het risico diabetes te krijgen bij veel zitten. Dat blijkt uit een groot onderzoek van de Universiteit Maastricht.

Een op de drie Zuid-Limburgers heeft of krijgt diabetes

Een op de drie mensen in Zuid-Limburg heeft diabetes type 2 of kan dat op termijn krijgen.

Verwarde diabetespatiënt na dagen terecht

De sinds maandag vermiste 54-jarige diabetespatiënt Harry Loete uit Nunhem is weer terecht.

Verwarde diabetespatiënt al dagen vermist

Een mogelijk verwarde diabetespatiënt uit Nunhem is maandagmorgen spoorloos verdwenen.

Limburgse scholen bewust van suikerinname

Het Diabetes Fonds is een 'suikerterugroepactie' gestart. De belangenvereniging vraagt mensen om verpakkingen te bestuderen en producten met te veel suiker te melden.

Maastrichtse onderzoekers komen met diabetes-doorbraak

Wetenschappers aan de Universiteit Maastricht (UM) onderzoeken een nieuwe transplantatietechniek om diabetes tegen te gaan.

Overzicht
Uitgelicht
Win €5.000,- advertentietegoed bij L1/1Limburg

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (27-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 5.000 euro aan gratis advertentietegoed te winnen!
Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1.nl of 1Limburg (website/app).

Maak kans op €5.000,- advertentietegoed
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Kim is het Vastelaovesgezicht 2021!
Uitgelicht
Kim is het Vastelaovesgezicht 2021!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Kim Vaessen uit Sittard.

Een heel bijzonder jaar dat voor altijd herinnerd zal worden. We houden continu rekening met corona. Zowel nu als tijdens de vastelaovend zelf. Er zullen geen grote publieksevenementen zijn dit jaar, maar voor de vastelaovesliefhebber is er genoeg te beleven bij L11 Alaaf. En daar past absoluut een Vastelaovesgezicht bij.

Klein, intiem, soms spontaan en heel veel mooie herinneringen ophalen... Veer laote dich neet in de steek.

Bekijk hier meer over het Vastelaovesgezicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten