Overslaan en naar de inhoud gaan

Deze zomer in top zeven warmste zomers

Geplaatst opmaandag 28 augustus 2017 - 11:50

De zomer van dit jaar komt in het rijtje met zeven warmste zomers ooit gemeten op het KNMI-weerstation op de luchthaven bij Beek.

Alleen de zomers van 1947, 1976, 1994, 1995 en 2003 waren warmer. In 2006 was het ongeveer net zo warm als dit jaar. Dat meldt Meteo Limburg.

Recordwarm
In de maand juni was het in Noord- en Midden-Limburg dit jaar recordwarm. En ook de maand juli was warmer dan normaal. De gemiddelde maandtemperatuur van augustus komt op een normaal peil uit.

Tropisch
Dinsdag wordt het met 30 tot 32 graden nog even tropisch warm in Limburg, de enige tropische dag van deze maand. Daarmee komt het totaal aantal tropische dagen in deze zomer (juni-augustus) uit op zeven. De laatste keer dat het tropisch warm was in onze provincie was op woensdag 19 juli, de tweede wandeldag van de Nijmeegse Vierdaagse. Donderdag 22 juni was de warmste dag van deze zomer: toen steeg het kwik naar 35 graden.

Het aantal zomerse dagen (25-29 graden) komt deze zomer in Limburg uit op 33 à 34. Dat ligt iets hoger dan het gemiddelde van 29 zomerse dagen.

Vooruitzicht
Vanaf vrijdag, de eerste dag van september en de start van de meteorologische herfst, koelt het flink af. Daarmee komt voorlopig een einde aan het zomerse weer. Bekijk de uitgebreide weersvooruitzichten voor de komende dagen.

Limburgs nieuws in je mailbox? Klik hier

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen