Overslaan en naar de inhoud gaan

Deze supermarkten zijn met de feestdagen open

Geplaatst opdinsdag 24 december 2019 - 7:55

Een ingrediënt vergeten voor het kerstdiner? Snel nog even oliebollen kopen op nieuwjaarsdag? Bij veel supermarkten kun je op eerste kerstdag en nieuwjaarsdag gewoon boodschappen doen.

Van de 258 onderzochte supermarkten in Limburg is bijna 23 procent open op 25 december. Op 1 januari is dat ruim 37 procent.

Hier kun je zien waar je bij jou in de buurt boodschappen kunt doen met kerst en nieuwjaar. Daarbij baseren wij ons op de openingstijden die de supermarkten vermelden op hun websites.

Bekijk hier de module voor mobiel.

Veel vraag
Een woordvoerster van supermarktketen Jumbo laat weten dat er veel vraag is om ook op deze dagen boodschappen te kunnen doen. Daarom is 35 procent van de filialen in Limburg open op eerste kerstdag. Op nieuwjaarsdag zijn zelfs alle winkels open.

Schatting
Plus werkt met zelfstandige ondernemers. Een woordvoerster laat weten dat zij zelf een schatting van hun regio maken en dan bepalen of de winkels open zijn of niet. In steden zijn meer supermarkten open dan in gebieden waar veel gelovigen wonen, zegt de woordvoerster. In Limburg is met kerst 5,5 procent van de Plus-winkels open en met nieuwjaar is ruim 8 procent.

Gesloten
Opvallend is dat Aldi als enige supermarktketen in Limburg zowel op eerste kerstdag als nieuwjaarsdag gesloten is.

Onderzochte supermarkten
Albert Heijn: 39 filialen
Kerst: 12 open
Nieuwjaar: 15 open

Aldi: 47 filialen
Kerst: 0 open
Nieuwjaar: 0 open

COOP: 13 filialen
Kerst: 1 open
Nieuwjaar: 4 open

Jan Linders: 40 filialen
Kerst: 22 open
Nieuwjaar: 22 open

Jumbo: 51 filialen
Kerst: 18 open
Nieuwjaar: 51 open

Lidl: 32 filialen
Kerst: 4 open
Nieuwjaar: 1 open

Plus: 36 filialen
Kerst: 2 open
Nieuwjaar: 3 open

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen