Overslaan en naar de inhoud gaan

Deze supermarkten zijn met de feestdagen open

Geplaatst opdinsdag 24 december 2019 - 7:55

Een ingrediënt vergeten voor het kerstdiner? Snel nog even oliebollen kopen op nieuwjaarsdag? Bij veel supermarkten kun je op eerste kerstdag en nieuwjaarsdag gewoon boodschappen doen.

Van de 258 onderzochte supermarkten in Limburg is bijna 23 procent open op 25 december. Op 1 januari is dat ruim 37 procent.

Hier kun je zien waar je bij jou in de buurt boodschappen kunt doen met kerst en nieuwjaar. Daarbij baseren wij ons op de openingstijden die de supermarkten vermelden op hun websites.

Bekijk hier de module voor mobiel.

Veel vraag
Een woordvoerster van supermarktketen Jumbo laat weten dat er veel vraag is om ook op deze dagen boodschappen te kunnen doen. Daarom is 35 procent van de filialen in Limburg open op eerste kerstdag. Op nieuwjaarsdag zijn zelfs alle winkels open.

Schatting
Plus werkt met zelfstandige ondernemers. Een woordvoerster laat weten dat zij zelf een schatting van hun regio maken en dan bepalen of de winkels open zijn of niet. In steden zijn meer supermarkten open dan in gebieden waar veel gelovigen wonen, zegt de woordvoerster. In Limburg is met kerst 5,5 procent van de Plus-winkels open en met nieuwjaar is ruim 8 procent.

Gesloten
Opvallend is dat Aldi als enige supermarktketen in Limburg zowel op eerste kerstdag als nieuwjaarsdag gesloten is.

Onderzochte supermarkten
Albert Heijn: 39 filialen
Kerst: 12 open
Nieuwjaar: 15 open

Aldi: 47 filialen
Kerst: 0 open
Nieuwjaar: 0 open

COOP: 13 filialen
Kerst: 1 open
Nieuwjaar: 4 open

Jan Linders: 40 filialen
Kerst: 22 open
Nieuwjaar: 22 open

Jumbo: 51 filialen
Kerst: 18 open
Nieuwjaar: 51 open

Lidl: 32 filialen
Kerst: 4 open
Nieuwjaar: 1 open

Plus: 36 filialen
Kerst: 2 open
Nieuwjaar: 3 open

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen