Overslaan en naar de inhoud gaan

Deze Limburgse attractie wordt het meest geïnstagramd

Geplaatst opwoensdag 10 mei 2017 - 8:30

Attractiepark Toverland in Sevenum is de populairste attractie van Limburg onder de gebruikers van Instagram.

Dat blijkt uit cijfers van Travelbird.

Instagram
Maar liefst 7.805 mensen hebben via de populaire app het pretpark in Sevenum genoemd. Toverland hield met dit aantal GaiaZoo in Kerkrade achter zich. De dierentuin moest het stellen met 6.340 tags van Instagrammers.

Hashtags
Door algemene hashtags van populaire bezienswaardigheden, monumenten en attracties te gebruiken, creëerden Travelbird een ranking van de meest gehashtagde bestemmingen in Nederland en over de hele wereld. Daarbij zijn in Nederland per provincie de twee populairste attracties vermeld.

Landelijk
De Limburgse attracties staan in de middenmoot. Toverland staat in de landelijke lijst op plek 14. De Kerkraadse dierentuin is terug te vinden op plek 15. Op de eerste plek staat de Efteling. Het pretpark in Kaatsheuvel heeft 228.368 tags. Het Rijksmuseum (225.557 tags) en Ersmusbrug (63.544 tags) maken de top-3 compleet.

Wereldwijd gezien is Disneyland in Californië het populairst onder de gebruikers van Instagram. Met maar liefst 14.615.952 tags staat dit pretpark met grote afstand op de eerste plek.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Overzicht
1Limburg Facebook Algoritme wijziging
Uitgelicht
1Limburg op Facebook blijven zien

Facebook heeft een algoritme-wijziging aangekondigd. Daardoor kan het zijn dat je minder Facebook-berichten van 1Limburg op je tijdlijn gaat zien. Door een kleine handeling op Facebook te verrichten kun je dit voorkomen. We leggen dit kort uit in een artikel. Klik op de link om naar het artikel te gaan.

Bekijk de instructie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Video: GaiaZOO geeft inkijkje in romantiek dierenrijk
SnowWorld meest bezochte Limburgse dagattractie
brulaap GaiaZOO Kerkrade
GaiaZOO opnieuw uitgeroepen tot leukste uitje van Nederland
Zeven Limburgse attracties in top 50 bekendste uitjes
Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen