Overslaan en naar de inhoud gaan

Deze Limburgse attractie wordt het meest geïnstagramd

Geplaatst opwoensdag 10 mei 2017 - 8:30

Attractiepark Toverland in Sevenum is de populairste attractie van Limburg onder de gebruikers van Instagram.

Dat blijkt uit cijfers van Travelbird.

Instagram
Maar liefst 7.805 mensen hebben via de populaire app het pretpark in Sevenum genoemd. Toverland hield met dit aantal GaiaZoo in Kerkrade achter zich. De dierentuin moest het stellen met 6.340 tags van Instagrammers.

Hashtags
Door algemene hashtags van populaire bezienswaardigheden, monumenten en attracties te gebruiken, creëerden Travelbird een ranking van de meest gehashtagde bestemmingen in Nederland en over de hele wereld. Daarbij zijn in Nederland per provincie de twee populairste attracties vermeld.

Landelijk
De Limburgse attracties staan in de middenmoot. Toverland staat in de landelijke lijst op plek 14. De Kerkraadse dierentuin is terug te vinden op plek 15. Op de eerste plek staat de Efteling. Het pretpark in Kaatsheuvel heeft 228.368 tags. Het Rijksmuseum (225.557 tags) en Ersmusbrug (63.544 tags) maken de top-3 compleet.

Wereldwijd gezien is Disneyland in Californië het populairst onder de gebruikers van Instagram. Met maar liefst 14.615.952 tags staat dit pretpark met grote afstand op de eerste plek.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Overzicht
1Limburg Facebook Algoritme wijziging
Uitgelicht
1Limburg op Facebook blijven zien

Facebook heeft een algoritme-wijziging aangekondigd. Daardoor kan het zijn dat je minder Facebook-berichten van 1Limburg op je tijdlijn gaat zien. Door een kleine handeling op Facebook te verrichten kun je dit voorkomen. We leggen dit kort uit in een artikel. Klik op de link om naar het artikel te gaan.

Bekijk de instructie

Gerelateerde berichten

Video: GaiaZOO geeft inkijkje in romantiek dierenrijk
SnowWorld meest bezochte Limburgse dagattractie
Horeca eten en drinken restaurant café
'Meeste besmettingen niet in horeca, maar in thuissituatie'
brulaap GaiaZOO Kerkrade
GaiaZOO opnieuw uitgeroepen tot leukste uitje van Nederland
Overzicht
Uitgelicht
Astrid is het Vastelaovesgezicht 2022!

Er is ook dit jaar weer veel gestemd en na een spannende finale hebben jullie een nieuw Vastelaovesgezicht gekozen!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Astrid Reijners uit Linne!

Bekijk hier meer
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen