Overslaan en naar de inhoud gaan

Deze Limburgse attractie wordt het meest geïnstagramd

Geplaatst opwoensdag 10 mei 2017 - 8:30

Attractiepark Toverland in Sevenum is de populairste attractie van Limburg onder de gebruikers van Instagram.

Dat blijkt uit cijfers van Travelbird.

Instagram
Maar liefst 7.805 mensen hebben via de populaire app het pretpark in Sevenum genoemd. Toverland hield met dit aantal GaiaZoo in Kerkrade achter zich. De dierentuin moest het stellen met 6.340 tags van Instagrammers.

Hashtags
Door algemene hashtags van populaire bezienswaardigheden, monumenten en attracties te gebruiken, creëerden Travelbird een ranking van de meest gehashtagde bestemmingen in Nederland en over de hele wereld. Daarbij zijn in Nederland per provincie de twee populairste attracties vermeld.

Landelijk
De Limburgse attracties staan in de middenmoot. Toverland staat in de landelijke lijst op plek 14. De Kerkraadse dierentuin is terug te vinden op plek 15. Op de eerste plek staat de Efteling. Het pretpark in Kaatsheuvel heeft 228.368 tags. Het Rijksmuseum (225.557 tags) en Ersmusbrug (63.544 tags) maken de top-3 compleet.

Wereldwijd gezien is Disneyland in Californië het populairst onder de gebruikers van Instagram. Met maar liefst 14.615.952 tags staat dit pretpark met grote afstand op de eerste plek.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Overzicht
1Limburg Facebook Algoritme wijziging
Uitgelicht
1Limburg op Facebook blijven zien

Facebook heeft een algoritme-wijziging aangekondigd. Daardoor kan het zijn dat je minder Facebook-berichten van 1Limburg op je tijdlijn gaat zien. Door een kleine handeling op Facebook te verrichten kun je dit voorkomen. We leggen dit kort uit in een artikel. Klik op de link om naar het artikel te gaan.

Bekijk de instructie

Gerelateerde berichten

Video: GaiaZOO geeft inkijkje in romantiek dierenrijk
SnowWorld meest bezochte Limburgse dagattractie
brulaap GaiaZOO Kerkrade
GaiaZOO opnieuw uitgeroepen tot leukste uitje van Nederland
Horeca eten en drinken restaurant café
'Meeste besmettingen niet in horeca, maar in thuissituatie'
Overzicht
Uitgelicht
Win €5.000,- advertentietegoed bij L1/1Limburg

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (27-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 5.000 euro aan gratis advertentietegoed te winnen!
Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1.nl of 1Limburg (website/app).

Maak kans op €5.000,- advertentietegoed
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Kim is het Vastelaovesgezicht 2021!
Uitgelicht
Kim is het Vastelaovesgezicht 2021!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Kim Vaessen uit Sittard.

Een heel bijzonder jaar dat voor altijd herinnerd zal worden. We houden continu rekening met corona. Zowel nu als tijdens de vastelaovend zelf. Er zullen geen grote publieksevenementen zijn dit jaar, maar voor de vastelaovesliefhebber is er genoeg te beleven bij L11 Alaaf. En daar past absoluut een Vastelaovesgezicht bij.

Klein, intiem, soms spontaan en heel veel mooie herinneringen ophalen... Veer laote dich neet in de steek.

Bekijk hier meer over het Vastelaovesgezicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen