Overslaan en naar de inhoud gaan

In deze gemeente opereren criminelen vaak dicht bij huis

Geplaatst opdonderdag 30 maart 2017 - 6:16

De gemeente Venlo heeft het hoogste percentage verdachten dat in de eigen woonplaats toeslaat.

Venlo heeft met een score van zestig procent de meeste thuisplegers van Limburg. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Gemiddelde
In 2016 heeft de politie 270.000 verdachten in Nederland geregistreerd. Het CBS heeft berekend dat 55 procent daarvan thuisplegers zijn. Buiten Venlo is Sittard-Geleen de enige Limburgse gemeente die boven het landelijk gemiddelde uitkomt met een percentage van 57 procent, zo weet De Limburger.

Grensgemeenten
In de grotere grensgemeenten komt een groot deel van de verdachten van buiten. Volgens het CBS heeft in Roermond, Maastricht en Venlo meer dan één op de vijf van de geregistreerde verdachten geen Nederlands adres.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Roermond: criminaliteitscijfers CBS geven fout beeld
Veel schade na inbraak bedrijfspand Roermond
Vluchtende winkeldief verliest buit en telefoon
Harde knal en veel schade bij plofkraak in Roermond
Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wie wordt het nieuwe Vastelaovesgezicht 2020?

Na een spannende loting zijn er 8 finalisten die strijden om de mooiste titel van de vastelaovend: het Vastelaovesgezicht 2020!

Met een toneel waar de FIFA jaloers op zou zijn, was er een loting van Champions League-niveau. Daarbij werden uit de honderden inzendingen de 8 mooiste Vastelaovesgezichten bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen