Overslaan en naar de inhoud gaan

In deze auto gaat Verstappen op jacht naar zijn eerste WK

Geplaatst opdinsdag 23 februari 2021 - 12:57

Max Verstappen rijdt komend seizoen in een auto die, qua uiterlijk, niet heel veel afwijkt van het model van afgelopen seizoen. Dat bleek tijdens de presentatie van de nieuwe auto die de naam RB16B krijgt.

Ook de naam wijkt nauwelijks af van de de auto waarin Verstappen vorig jaar zijn rondes reed.

B
Vorig jaar snelde Verstappen in de RB16 over de Formule 1-circuits, nu is aan de nieuwe bolide de letter B toegevoegd. Volgens teambaas Christian Horner gaan er zoveel technische onderdelen mee naar de nieuwe auto dat een naamswijziging niet gepast zou zijn.

Vloer en achtervleugel
Red Bull geeft aan dat de nieuwe foefjes zich vooral 'onder de huid' van de auto bevinden, met als belangrijkste element de nieuwe Honda-motor. Toch zijn er ten opzichte van de Red Bull van vorig jaar ook enkele kleine veranderingen aan de buitenkant te zien, met name aan de vloer en de kleinere achtervleugel.

Red Bull Racing RB16B 2021
Foto: Red Bull Content Pool

Woensdag kennismaken
Verstappen mag woensdag voor het eerst kennismaken met zijn nieuwe speeltje. De Limburger en teamgenoot Sergio Pérez rijden dan in de RB16B over het circuit van Silverstone. De coureurs mogen dan maximaal honderd kilometer afleggen in de nieuwe auto, wat neerkomt op zo'n 16 rondes op het Engelse circuit.

Bahrein
Over iets meer dan twee weken mogen de Formule 1-teams hun nieuwe auto's uitvoerig gaan testen, bij de officiële testdagen op het circuit van Sakhir in Bahrein. Weer twee weken later, op 28 maart, ontbrandt daar het F1-seizoen met de eerste grand prix van het 2021.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen