Overslaan en naar de inhoud gaan

DeWolff: 'Radiostilte als protest tegen lockdown festivals'

Geplaatst opvrijdag 6 augustus 2021 - 16:26

Als het aan DeWolff ligt, draaien Nederlandse radiozenders binnenkort een uur lang geen muziek uit protest tegen de coronamaatregelen waardoor festivals met meer dan 750 bezoekers uit den boze zijn.

"Draai allemaal tegelijk eens een uur géén muziek. Gewoon 1 uur absolute radiostilte. Zo kunnen we allemaal eens ervaren hoe ongelooflijk saai het leven is zonder muziek. Idee?", schrijft de band uit Geleen in een veelgedeeld Facebookbericht.

Niet belangrijk genoeg
Het steekt de band dat het kabinet een streep heeft gezet door festivals, terwijl er geen belemmering is voor voetbalwedstrijden met 30.000 man publiek. De muzikanten voelen zich in de steek gelaten door de regering: "Jullie zijn niet belangrijk genoeg om te mogen bestaan", intepreteren ze de huidige regels. "Onze levens -net als dat van heel veel anderen- drááien om muziek. Moeten we het dan echt een godsdienst -of een sport- gaan noemen om het te valideren?"

Moeder
Het idee om radiozenders op zwart te zetten komt eigenlijk van de moeder van Pablo en Luca van der Poel, de gitarist en drummer van DeWolff. Want "dit is een keiharde trap in de ballen voor de hele muziekwereld".

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen