Overslaan en naar de inhoud gaan

DeWolff presenteert nieuw album in verder lege zaal

Geplaatst opvrijdag 5 februari 2021 - 15:13

Waar veel artiesten de release van een nieuw album uitstellen vanwege de coronapandemie, pakken de Geleense rockers van DeWolff het anders aan.

Het trio presenteert vrijdagavond het nieuwe album Wolffpack in een verder lege zaal van poppodium TivoliVredenburg in Utrecht.

Livestream
Fans van de broers Pablo (zang/gitaar) en Luka (drums) van de Poel en Robin Piso (Hammondorgel) kunnen het concert thuis gratis bijwonen, via een livestream. "Heel raar", om zonder publiek op te treden, zegt toetsenist Piso erover. "Voor de releaseshow hebben we wat gastmuzikanten uitgenodigd."

Applaus
Piso vertelt verder dat hij en de twee broers applaus in hun oortjes horen, om toch iets van het gevoel van publiek in de zaal te hebben. "De mensen thuis gaan het niet horen, maar wij wel." Volgens hem voelt het namelijk heel raar om geen applaus te horen na het spelen van een nummer.

Anderhalve meter
Het oorspronkelijke plan van DeWolff was om het nieuwe album op 5 februari in de Amsterdamse poptempel Paradiso te presenteren. Ook had het trio als locatie AFAS Live in de hoofdstad in optie staan. "Omdat je daar met anderhalve meter afstand toch 1500 man binnen kunt laten", zegt Piso. Op beide locaties kan er vanwege de huidige coronamaatregelen geen concert met publiek plaatsvinden, vandaar dat de psychedelische rockformatie uitwijkt naar TivoliVredenburg voor een optreden zonder publiek.

Niet relevant meer
DeWolff wil niet, zoals veel muzikanten, wachten met het presenteren van het nieuwe album totdat er weer publiek bij aanwezig mag zijn. "Dat duurt te lang", zegt Piso. "Dan voelt het niet relevant meer."

Wolffpack is de opvolger van Tascam Tapes uit januari 2020. Het concert is vanaf 20:15 uur te volgen via de stream in deze link.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen