Overslaan en naar de inhoud gaan

DeWolff en Metropole Orkest staan samen vier keer in Carré

Geplaatst opmaandag 17 augustus 2020 - 14:21

De Geleense rockers van DeWolff gaan vier concerten op de planken van Koninklijk Theater Carré brengen met het Metropole Orkest. De optredens zijn op 23 en 24 september in de schouwburg aan de Amstel in Amsterdam.

Metropole Orkest had het trio gevraagd om dit najaar samen deze concertreeks te verzorgen, zegt René Beerens. Hij is de bandmanager van DeWolff.

Bucketlist
"Een optreden met een groot professioneel orkest staat al langer op de bucketlist van het trio", vult Beerens aan. Hij hoopt dat er beeld- en of geluidsopnames van de concertserie worden gemaakt. "Deze eenmalige samenwerking is te speciaal om zomaar voorbij te laten gaan." Per optreden kunnen 400 muziekliefhebbers de grote zaal van Carré in. Die zaal heeft een capaciteit van 1750 stoelen, maar vanwege de coronapandemie mogen er minder mensen de zaal in.

Koninklijk Theater Carré Amsterdam (17 aug 2020)
Koninklijk Theater Carré
Foto: Nathan Reinds

Wolffpack
Het Metropole Orkest en DeWolff spelen een mengeling van oudere nummers en tracks van het nieuwste album Tascam Tapes. Dat album kwam in januari 2020 uit. "Maar ook enkele nieuwe nummers van het nog uit te brengen album Wolffpack", zegt Beerens. Die nummers worden tijdens de concerten in Carré voor het eerst live gespeeld. De optredens zijn op beide concertdagen om 19:00 en 21:30 uur.

Schotten
Vanwege het coronavirus duren voorstellingen in Carré maximaal anderhalf uur en zit er geen pauze in de voorstellingen. Omdat het orkest uit 50 musici bestaat, wordt het podium vergroot zodat ook zij anderhalve meter afstand kunnen houden. Bovendien worden er tussen de musici schotten geplaatst. "Maar dat is bij onze concerten ook zonder corona toch wel gebruikelijk, vanwege het geluid", licht een woordvoerster van het Metropole Orkest toe.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen