Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Deurwaarder gegijzeld en bedreigd in Neeritter

Geplaatst opdonderdag 28 maart 2019 - 11:24

Een deurwaarder is dinsdag tijdens zijn werkzaamheden in Neeritter kort gegijzeld geweest door de persoon bij wie hij aan de deur kwam om een schuld te innen.

Dat maakt de directeur van het deurwaardersbedrijf bekend op LinkedIn.

Capuchon
De medewerker kwam bij de man aan de deur, omdat deze nog een boete open had staan bij het Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB). De deurwaarder werd aan zijn capuchon naar binnen getrokken en mocht de woning niet meer verlaten.

Doodmaken
De deurwaarder werd gedwongen contact op te nemen met het CJIB om de boete te laten vervallen. Daarna werd zijn telefoon afgenomen en werd de medewerker bedreigd. "Hij kon maar beter niks proberen, want dan zouden ze hem doodmaken", legt directeur Mark Hafkamp van Hafkamp Deurwaarders uit.

Geseponeerd
Hafkamp heeft aangifte gedaan van de gijzeling, maar kreeg te horen dat het Openbaar Ministerie de zaak seponeerde. "Ik vind het triest dat er niks mee gebeurt", zegt de directeur. "Waarschijnlijk door een gebrek aan getuigen." Hafkamp laat weten in beroep te gaan tegen die beslissing. Het OM laat in een reactie weten dat er in dit geval sprake is van een 1-op-1-situatie, waardoor er zowel vanuit de kant van verdachte als slachtoffer niet bewezen kan worden wat er precies gebeurd is. "De mogelijkheid om extra bewijs toe te voegen ontbreekt, waardoor we niet verder komen dan die 1-op-1-situatie", laat een woordvoerder weten. "Hiermee zit er voor ons niets anders op dan de zaak te seponeren."

Uitzonderlijk
Deurwaarders gaan tussen de 60 en 100 keer per dag bij mensen aan de deur en in de meeste gevallen gebeurt er niks, laat Hafkamp weten. "Gelukkig zijn dit soort incidenten zeer uitzonderlijk." Voor zover bekend raakte de deurwaarder niet gewond.

NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis. Maandag t/m donderdag 17:00, 18:00 & 22:00 op L1 TV

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Overzicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1.

Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1. Iedere dag om 18:30 live en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald. Je bent van harte welkom de uitzendingen bij te wonen.

Bekijk hier alle locaties
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen