Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Deurwaarder gegijzeld en bedreigd in Neeritter

Geplaatst opdonderdag 28 maart 2019 - 11:24

Een deurwaarder is dinsdag tijdens zijn werkzaamheden in Neeritter kort gegijzeld geweest door de persoon bij wie hij aan de deur kwam om een schuld te innen.

Dat maakt de directeur van het deurwaardersbedrijf bekend op LinkedIn.

Capuchon
De medewerker kwam bij de man aan de deur, omdat deze nog een boete open had staan bij het Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB). De deurwaarder werd aan zijn capuchon naar binnen getrokken en mocht de woning niet meer verlaten.

Doodmaken
De deurwaarder werd gedwongen contact op te nemen met het CJIB om de boete te laten vervallen. Daarna werd zijn telefoon afgenomen en werd de medewerker bedreigd. "Hij kon maar beter niks proberen, want dan zouden ze hem doodmaken", legt directeur Mark Hafkamp van Hafkamp Deurwaarders uit.

Geseponeerd
Hafkamp heeft aangifte gedaan van de gijzeling, maar kreeg te horen dat het Openbaar Ministerie de zaak seponeerde. "Ik vind het triest dat er niks mee gebeurt", zegt de directeur. "Waarschijnlijk door een gebrek aan getuigen." Hafkamp laat weten in beroep te gaan tegen die beslissing. Het OM laat in een reactie weten dat er in dit geval sprake is van een 1-op-1-situatie, waardoor er zowel vanuit de kant van verdachte als slachtoffer niet bewezen kan worden wat er precies gebeurd is. "De mogelijkheid om extra bewijs toe te voegen ontbreekt, waardoor we niet verder komen dan die 1-op-1-situatie", laat een woordvoerder weten. "Hiermee zit er voor ons niets anders op dan de zaak te seponeren."

Uitzonderlijk
Deurwaarders gaan tussen de 60 en 100 keer per dag bij mensen aan de deur en in de meeste gevallen gebeurt er niks, laat Hafkamp weten. "Gelukkig zijn dit soort incidenten zeer uitzonderlijk." Voor zover bekend raakte de deurwaarder niet gewond.

NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis. Maandag t/m donderdag 17:00, 18:00 & 22:00 op L1 TV

Advertentie
Deel dit bericht via
Overzicht
Babyfoto promobox 1
Uitgelicht
De leukste babyfoto van Limburg. Stuur een foto in.

De babyfotowedstrijd is van start. Is in jouw familie in 2018 een baby geboren? Woont de kleine in Limburg?
Stuur dan een foto in voor onze zoektocht naar de leukste babyfoto van de provincie.

1limburg.nl/babyfoto
Advertentie
Overzicht
Advertentie
IKEA feliciteert alle ouders met een nieuw wonder!

Is er bij jou in de familie in 2018 een baby'tje geboren? En woont de kleine in Limburg? Stuur dan tussen 15 april en 5 mei een foto in voor onze zoektocht naar de leukste babyfoto van de provincie.

IKEA feliciteert in ieder geval alle trotse ouders met de geboorte van een nieuw wonder!

alles over de babyfoto-actie van 1Limburg
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
Nomineer iemand voor een Limburgs Lintje
Uitgelicht
Wie verdient een Limburgs Lintje?

Welke Limburger verdient zo’n lintje en waarom? Wie heeft er altijd een luisterend oor, wie past er vaak op de kinderen, wie zet koffie voor de hele vereniging?

Het zou ons behagen wanneer je hem of haar nomineert. Wie weet komen wij dan die dag een Limburgs Lintje brengen. Live op L1 Radio!

Nomineer iemand voor het Limburgs Lintje
Locaties Tour de L1mbourg 2019
Uitgelicht
Alle locaties Tour de L1mbourg 2019

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1. Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1.

Sander Kleikers en Gert Jakobs ontvangen iedere dag in een nieuwe Limburgse gemeente mooie gasten aan tafel om te praten over de verrichtingen van Wout en Tom in de Tour, en de liefde voor Limburg.

Bekijk hier alle locaties
Babyfoto promobox 1
Uitgelicht
De leukste babyfoto van Limburg. Stuur een foto in.

De babyfotowedstrijd is van start. Is in jouw familie in 2018 een baby geboren? Woont de kleine in Limburg?
Stuur dan een foto in voor onze zoektocht naar de leukste babyfoto van de provincie.

1limburg.nl/babyfoto

Meest gelezen