Brand Deurnese Peel - 21 apr 2020

Geuroverlast door smeulende natuurbrand Deurnese Peel

Inwoners van Reuver, Belfeld en Venlo kunnen donderdagochtend geuroverlast hebben door de smeulende brand in natuurgebied de Deurnese Peel, op de grens met Brabant.

De Peelbrand smeult na enkele weken nog steeds
Helft gebied brand Deurnese Peel smeult nog steeds

Een maand na het ontstaan van de brand die 800 hectare van het natuurgebied op de grens tussen Brabant en Limburg in de as legde, smeult het vuur nog steeds na.

IMG_4968
De Peel brandt nog steeds

Het was al een van de grootste natuurbranden in Nederland. Nu is de brand in de Deurnese Peel, net over de provinciegrens bij Griendtsveen, ook een van de langstdurende. Het vuur ontstond ruim vijf weken geleden en heeft ruim 800 van de 1000 hectare natuurgebied verwoest.

Brand Deurnese Peel aan de rand van Griendtsveen 21-04-2020
Nog steeds rookoverlast door smeulend veen in Deurnese Peel

Omwonenden en automobilisten ervaren nog steeds rookoverlast na de grote natuurbrand die vijf weken geleden in de Deurnese Peel woedde.

boek Peelbrand
Brandweermannen publiceren boek over grote Peelbrand

Twee brandweermannen van de Deurnese brandweer hebben samen met een fotograaf indrukwekkende beelden van de grote Peelbrand gebundeld en gepubliceerd in een boek.

stock kampvuur
Brandweer: wees extra alert in natuurgebieden

Wie met dit zonnige weer de natuur in gaat, moet deze dagen extra voorzichtig zijn. De brandweer waarschuwt dat een beginnend brandje zich door de aanhoudende droogte snel kan verspreiden.

Brand Deurnese Peel - 21 apr 2020
Deurnese Peel herstelt weer na grote natuurbrand

Ondanks de grote natuurbrand vorige maand in de Deurnese Peel, is er nu al natuurherstel te zien.

Brand Deurnese Peel Griendtsveen Brabant (20 apr 2020)
Smeulende Peelbrand aangewakkerd door harde wind

De forse wind heeft de smeulende brand in de Deurnese Peel bij Griendtsveen weer aangewakkerd. Zondagavond heeft de brandweer het her en der oplaaiende vuur bestreden.

Brand Deurnese Peel - 21 apr 2020
Politiek stelt vragen naar aanleiding van Peelbrand

Een politieke partij in de gemeente Deurne wil weten wat de impact van de evacuatie tijdens de verwoestende brand in de Deurnese Peel is op de bewoners.

iStock-1163968623
Te weinig zicht op snelweg door rook: A67 deels dicht

De snelweg A67 tussen knooppunt Zaarderheiken en Liessel en tussen Eindhoven en Liessel is maandagochtend afgesloten geweest. Het zicht op de snelweg was minder dan 200 meter door laaghangende rook.

Overzicht
Uitgelicht
Win €5.000,- advertentietegoed bij L1/1Limburg

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (27-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 5.000 euro aan gratis advertentietegoed te winnen!
Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1.nl of 1Limburg (website/app).

Maak kans op €5.000,- advertentietegoed
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Kim is het Vastelaovesgezicht 2021!
Uitgelicht
Kim is het Vastelaovesgezicht 2021!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Kim Vaessen uit Sittard.

Een heel bijzonder jaar dat voor altijd herinnerd zal worden. We houden continu rekening met corona. Zowel nu als tijdens de vastelaovend zelf. Er zullen geen grote publieksevenementen zijn dit jaar, maar voor de vastelaovesliefhebber is er genoeg te beleven bij L11 Alaaf. En daar past absoluut een Vastelaovesgezicht bij.

Klein, intiem, soms spontaan en heel veel mooie herinneringen ophalen... Veer laote dich neet in de steek.

Bekijk hier meer over het Vastelaovesgezicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten