Overslaan en naar de inhoud gaan

Deur naar wethouderspost open door cassatie Van Rey

Geplaatst opdinsdag 2 januari 2018 - 20:13

Jos van Rey legt zich niet neer bij zijn veroordeling door het Gerechtshof, daarom stapt hij naar de Hoge Raad.

Van Rey staat bij de gemeenteraadsverkiezingen van maart weer op de lijst van de LVR. En omdat hij in cassatie gaat, staat de deur naar een wethouderspost weer open.

Bestuursverbod
Het Gerechtshof in Den Haag veroordeelde de Roermondse politicus vorige maand tot een jaar voorwaardelijke gevangenisstraf. Ook mag hij volgens het arrest twee jaar lang geen bestuurlijke functie bij de overheid uitoefenen, zoals bijvoorbeeld een wethouderspost.

Lees ook: Van Rey krijgt voorwaardelijke celstraf van één jaar

Uitstel van executie
Maar doordat hij nu ook tegen die uitspraak beroep aantekent, is die uitspraak opgeschort. Bij cassatie kijkt de Hoge Raad nog eens naar de manier waarop het Gerechtshof de wet heeft toegepast. Daardoor krijgt de voor corruptie, stembusfraude, witwassen en lekken van vertrouwelijke informatie veroordeelde Van Rey uitstel van executie.

Als de Hoge Raad het eens is met de veroordeelde, dan moet een ander Gerechtshof zich opnieuw over de zaak buigen.

Lees ook: Van Rey oneens met straf en gaat in cassatie

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen