Overslaan en naar de inhoud gaan

Deur naar wethouderspost open door cassatie Van Rey

Geplaatst opdinsdag 2 januari 2018 - 20:13

Jos van Rey legt zich niet neer bij zijn veroordeling door het Gerechtshof, daarom stapt hij naar de Hoge Raad.

Van Rey staat bij de gemeenteraadsverkiezingen van maart weer op de lijst van de LVR. En omdat hij in cassatie gaat, staat de deur naar een wethouderspost weer open.

Bestuursverbod
Het Gerechtshof in Den Haag veroordeelde de Roermondse politicus vorige maand tot een jaar voorwaardelijke gevangenisstraf. Ook mag hij volgens het arrest twee jaar lang geen bestuurlijke functie bij de overheid uitoefenen, zoals bijvoorbeeld een wethouderspost.

Lees ook: Van Rey krijgt voorwaardelijke celstraf van één jaar

Uitstel van executie
Maar doordat hij nu ook tegen die uitspraak beroep aantekent, is die uitspraak opgeschort. Bij cassatie kijkt de Hoge Raad nog eens naar de manier waarop het Gerechtshof de wet heeft toegepast. Daardoor krijgt de voor corruptie, stembusfraude, witwassen en lekken van vertrouwelijke informatie veroordeelde Van Rey uitstel van executie.

Als de Hoge Raad het eens is met de veroordeelde, dan moet een ander Gerechtshof zich opnieuw over de zaak buigen.

Lees ook: Van Rey oneens met straf en gaat in cassatie

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Win een maand lang gratis campagne bij L1

Limburg gaat weer open! Dat is goed nieuws voor alle Limburgers, voor ons en zeker ook voor u als Limburgse ondernemer. Eindelijk kunt u weer doen waar u het beste in bent, ondernemen. Dat moeten we vieren vinden we bij L1 en daarom geven wij nu een maand lang gratis campagne weg!

Test uw kennis in de L1 75-jaar jubileumquiz en misschien bent u gratis een hele maand lang zicht- of hoorbaar op L1 TV of L1 Radio!

Doe de L1 75-jaar Jubileumquiz
Uitgelicht
Schiet ook mee met het OLS dankzij de gratis app. Geef je hier op!

Dankzij de gratis OLS-app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. 'Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Geef je hier op
Uitgelicht
Tour de L1mbourg viert nieuwe start na coronacrisis

Na maanden van lockdown en coronabeperkingen, gaat L1 drie weken lang de provincie in. Het wielerprogramma Tour de L1mbourg staat zo symbool voor een nieuwe start. “Pas nu merk je hoe belangrijk het is om samen te komen, om samen die sportzomer te beleven. In Tour de L1mbourg koesteren we dat sentiment dit jaar.”

Van zaterdag 26 juni t/m zondag 18 juli iedere dag op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen