Overslaan en naar de inhoud gaan

Deur naar wethouderspost open door cassatie Van Rey

Geplaatst opdinsdag 2 januari 2018 - 20:13

Jos van Rey legt zich niet neer bij zijn veroordeling door het Gerechtshof, daarom stapt hij naar de Hoge Raad.

Van Rey staat bij de gemeenteraadsverkiezingen van maart weer op de lijst van de LVR. En omdat hij in cassatie gaat, staat de deur naar een wethouderspost weer open.

Bestuursverbod
Het Gerechtshof in Den Haag veroordeelde de Roermondse politicus vorige maand tot een jaar voorwaardelijke gevangenisstraf. Ook mag hij volgens het arrest twee jaar lang geen bestuurlijke functie bij de overheid uitoefenen, zoals bijvoorbeeld een wethouderspost.

Lees ook: Van Rey krijgt voorwaardelijke celstraf van één jaar

Uitstel van executie
Maar doordat hij nu ook tegen die uitspraak beroep aantekent, is die uitspraak opgeschort. Bij cassatie kijkt de Hoge Raad nog eens naar de manier waarop het Gerechtshof de wet heeft toegepast. Daardoor krijgt de voor corruptie, stembusfraude, witwassen en lekken van vertrouwelijke informatie veroordeelde Van Rey uitstel van executie.

Als de Hoge Raad het eens is met de veroordeelde, dan moet een ander Gerechtshof zich opnieuw over de zaak buigen.

Lees ook: Van Rey oneens met straf en gaat in cassatie

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen