Overslaan en naar de inhoud gaan

Deur naar station Grubbenvorst staat op een kier

Geplaatst opzaterdag 13 januari 2018 - 12:41

CDA-gedeputeerde Hubert Mackus zegt binnenkort opnieuw in gesprek te gaan met het Ministerie van Infrastructuur over het aanleggen van station Grubbenvorst.

De Tweede Kamer heeft echter, middels een unaniem aangenomen motie, geen geld vrijgemaakt voor het project.

Opnieuw praten
Wel heeft de Kamer besloten dat betrokken partijen opnieuw met elkaar om de tafel moeten, om te bekijken hoe het station er toch kan komen. Dat vertelde Mackus in een Statencommissie. "De motie beidt een minuscule oplossing voor waar we nu naar aan het zoeken zijn", aldus de gedeputeerde.

Extra opstelsporen
CDA-statenlid Jeu Titulaer vindt dat het tekort gedeeltelijk kan worden opgevangen uit een nieuw potje van 150 miljoen euro van het Rijk voor opstelsporen. Het tekort is immers onder meer ontstaan doordat er alsnog extra opstelsporen voor de Maaslijn moeten worden aangelegd, aldus Titulaer. De provincie zou dan de rest van het tekort voor haar rekening kunnen nemen. Dan is de verdeling ongeveer 50-50, zo zei het CDA-statenlid.

Geen extra miljoenen
Staatssecretaris Stientje van Veldhoven heeft al herhaaldelijk laten weten geen extra miljoenen meer te willen uittrekken voor de Maaslijn, omdat het Rijk al fors bijdraagt aan de elektrificatie. De praktijk is dat hoe langer het duurt voordat er een knoop over station Grubbenvorst wordt doorgehakt, hoe later de elektrificatie klaar is. Die is nu al een jaar opgeschoven, naar 2021.

Station Grubbenvorst maakte eerder onderdeel uit van de elektrificatie van de Maaslijn tussen Roermond en Nijmegen. Omdat er een tekort van bijna 11 miljoen is ontstaan, dreigt het station te worden geschrapt.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen