Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Deur naar station Grubbenvorst staat op een kier

Geplaatst opzaterdag 13 januari 2018 - 12:41

CDA-gedeputeerde Hubert Mackus zegt binnenkort opnieuw in gesprek te gaan met het Ministerie van Infrastructuur over het aanleggen van station Grubbenvorst.

De Tweede Kamer heeft echter, middels een unaniem aangenomen motie, geen geld vrijgemaakt voor het project.

Opnieuw praten
Wel heeft de Kamer besloten dat betrokken partijen opnieuw met elkaar om de tafel moeten, om te bekijken hoe het station er toch kan komen. Dat vertelde Mackus in een Statencommissie. "De motie beidt een minuscule oplossing voor waar we nu naar aan het zoeken zijn", aldus de gedeputeerde.

Extra opstelsporen
CDA-statenlid Jeu Titulaer vindt dat het tekort gedeeltelijk kan worden opgevangen uit een nieuw potje van 150 miljoen euro van het Rijk voor opstelsporen. Het tekort is immers onder meer ontstaan doordat er alsnog extra opstelsporen voor de Maaslijn moeten worden aangelegd, aldus Titulaer. De provincie zou dan de rest van het tekort voor haar rekening kunnen nemen. Dan is de verdeling ongeveer 50-50, zo zei het CDA-statenlid.

Geen extra miljoenen
Staatssecretaris Stientje van Veldhoven heeft al herhaaldelijk laten weten geen extra miljoenen meer te willen uittrekken voor de Maaslijn, omdat het Rijk al fors bijdraagt aan de elektrificatie. De praktijk is dat hoe langer het duurt voordat er een knoop over station Grubbenvorst wordt doorgehakt, hoe later de elektrificatie klaar is. Die is nu al een jaar opgeschoven, naar 2021.

Station Grubbenvorst maakte eerder onderdeel uit van de elektrificatie van de Maaslijn tussen Roermond en Nijmegen. Omdat er een tekort van bijna 11 miljoen is ontstaan, dreigt het station te worden geschrapt.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Pinkpop-kaarten
Uitgelicht
Win twee Pinkpop weekendkaarten en campingplaats
Inschrijven
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
EK Triathlon in Weert live op L1.nl
Uitgelicht
EK Triathlon in Weert live op 1Limburg en L1.nl

Zwemmen, fietsen en hardlopen: ook in 2019 belooft de Stadstriathlon in Weert wederom een waar spektakel én een slijtageslag te worden. Het evenement is dit jaar tevens het decor van het EK Triathlon. L1 en 1Limburg zijn er live bij.

Je kunt beelden de races via livestreams volgen op 31 mei t/m 2 juni.

Bekijk hier de livestreams
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda
L1mbo Top 100
Uitgelicht
Stem op je favoriete Limburgse liedje!

Voor de 23e keer wordt de L1mbo Top 100 met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 30 mei 2019. En jij zorgt voor de samenstelling van de lijst!

Breng hier je stem uit

Meest gelezen