Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Deur naar station Grubbenvorst staat op een kier

Geplaatst opzaterdag 13 januari 2018 - 12:41

CDA-gedeputeerde Hubert Mackus zegt binnenkort opnieuw in gesprek te gaan met het Ministerie van Infrastructuur over het aanleggen van station Grubbenvorst.

De Tweede Kamer heeft echter, middels een unaniem aangenomen motie, geen geld vrijgemaakt voor het project.

Opnieuw praten
Wel heeft de Kamer besloten dat betrokken partijen opnieuw met elkaar om de tafel moeten, om te bekijken hoe het station er toch kan komen. Dat vertelde Mackus in een Statencommissie. "De motie beidt een minuscule oplossing voor waar we nu naar aan het zoeken zijn", aldus de gedeputeerde.

Extra opstelsporen
CDA-statenlid Jeu Titulaer vindt dat het tekort gedeeltelijk kan worden opgevangen uit een nieuw potje van 150 miljoen euro van het Rijk voor opstelsporen. Het tekort is immers onder meer ontstaan doordat er alsnog extra opstelsporen voor de Maaslijn moeten worden aangelegd, aldus Titulaer. De provincie zou dan de rest van het tekort voor haar rekening kunnen nemen. Dan is de verdeling ongeveer 50-50, zo zei het CDA-statenlid.

Geen extra miljoenen
Staatssecretaris Stientje van Veldhoven heeft al herhaaldelijk laten weten geen extra miljoenen meer te willen uittrekken voor de Maaslijn, omdat het Rijk al fors bijdraagt aan de elektrificatie. De praktijk is dat hoe langer het duurt voordat er een knoop over station Grubbenvorst wordt doorgehakt, hoe later de elektrificatie klaar is. Die is nu al een jaar opgeschoven, naar 2021.

Station Grubbenvorst maakte eerder onderdeel uit van de elektrificatie van de Maaslijn tussen Roermond en Nijmegen. Omdat er een tekort van bijna 11 miljoen is ontstaan, dreigt het station te worden geschrapt.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
L1 Samen voor de Voedselbank, ook in 2018!

Net als de afgelopen vier jaar slaat L1 ook dit jaar weer de handen ineen om de Voedselbank te helpen met het inzamelen van lang houdbare levensmiddelen.

De actie vindt plaats van woensdag 5 december tot en met donderdag 13 december. In die periode staan alle kanalen van L1, van radio tot TV en online, weer in het teken van de actie ‘L1 Samen voor de Voedselbank’

Meld ook je actie aan
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen