Overslaan en naar de inhoud gaan

Deur naar Papendal op een kier voor Mistral Janssen

Geplaatst opdinsdag 14 augustus 2018 - 22:18

De deur naar trainingslocatie Papendal staat op een kier voor judoka Mistral Janssen uit Geleen.

Dat is de uitkomst van een gesprek dat de judoka dinsdagavond na een training op het Nationaal Sportcentrum in Arnhem had met coach John van der Meer. "Er is me verteld dat ze graag de samenwerking aangaan en dat we erover gaan spreken", laat Janssen aan L1 weten.

Belg
De 24-jarige judoka wilde Belg worden om zijn judocarrière daar voort te zetten, maar zijn verzoek om naturalisatie werd afgewezen door de vreemdelingendienst van België. Janssen had om naturalisatie verzocht, omdat hij zich niet kon vinden in het beleid van de Nederlandse bond. Die schrijft namelijk voor dat de judoka's intern op Papendal moeten trainen om uitgezonden te worden naar grote toernooien.

Water bij de wijn
Voor Janssen was dat aanvankelijk geen optie, maar hij doet nu water bij de wijn omdat hij bij een hernieuwd verzoek in België opnieuw het risico loopt afgewezen te worden. "Ik ben nu 24 en kan nog zeker tien jaar topjudo bedrijven. Het zou zonde zijn als ik op mijn veertigste terugkijk en me kapot zou schamen dat ik daar niet alles voor gegeven heb en dat wil ik wel laten zien op dit moment."

Volg 1Limburg op Instagram en blijf op de hoogte van het Limburgse nieuws.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen