Overslaan en naar de inhoud gaan

Deur 'grootste crystalmethlab van Nederland' op slot

Geplaatst opmaandag 18 oktober 2021 - 22:17

De loodsen waarin eind juli een crystalmethlab werd ontdekt aan de Hoogbosweg in Nederweert blijft op last van de burgemeester twaalf maanden gesloten. De sluiting geldt ook voor de naastgelegen woning.

Het huis gaat drie maanden op slot.

Versleutelde chatberichten
Naar eigen zeggen heeft de politie in Nederweert afgelopen zomer het grootste en meest professionele productielab van crystal meth ooit in Nederland ontdekt. De opsporingsdiensten kwamen het lab op het spoor door informatie uit versleutelde chatberichten. Het lab was gevestigd in twee loodsen, die met elkaar in verbinding stonden. In de woning sloegen agenten een 62-jarige Pool in de boeien.

Lees ook: Grootste crystalmethlab van Nederland in Nederweert ontdekt

100 kilo crystal meth per dag
Vanwege de grootte van het lab duurde de ontmanteling van de productielocatie dagen. Volgens de politie werden er met het produceren van crystal meth zeker miljoenen euro's gemoeid. In het drugslab kon meer dan 100 kilo crystal meth per dag worden gemaakt. Dat komt neer op een handelswaarde van 1 miljoen euro per dag, maar de verkoop hiervan zou uiteindelijk veel meer poen opleveren, verklaarde de politie destijds.

Lees ook: Miljoenen euro's gemoeid met crystalmethlab in Nederweert

Crystal meth is een zwaar verslavende drug en zorgt voor schade aan de hersenen. De drug wordt meestal verkocht in de vorm van kristallen en poeder.

Sluiting pand Hoogbosweg Nederweert (18 okt 2021)
Foto: Nederweert24
Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen