Overslaan en naar de inhoud gaan

Deur en gevel beschadigd bij ontploffing in Limbricht

Geplaatst opwoensdag 19 augustus 2015 - 5:34

Een huis in Limbricht is woensdagochtend vroeg beschadigd bij een ontploffing.

Een klein explosief ontplofte rond 4:20 uur bij een woonhuis aan de Beekstraat. Het zou gaan om een kunststof handgranaat gevuld met kleine kogeltjes.

Beschadigd
De voordeur, brievenbus en een deel van de gevel raakten beschadigd bij de ontploffing. De harde knal was tot in de verre omgeving te horen.
Niemand raakte bij de klap gewond, ook ontstond er geen brand. Wel zegt de 77-jarige bewoner van het huis zich rot te zijn geschrokken.

Rennen
Een buurtbewoner verklaarde woensdagochtend iemand weg te hebben zien rennen, vlak na de explosie. De politie onderzoekt nog wat er precies is gebeurd.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Ontploffing Limbricht: politie staat voor raadsel
Reptielen gered uit ontplofte flat Venlo
Ontploffing Voordeur Nederweert (2 juli 2016)
Kleine ontploffing vernielt voordeur van woning
EOD blaast oude granaat op in Milsbeek
Overzicht
Download 't OLS-Spel en schiet mee!
Uitgelicht
Geef ook je team op voor het OLS komende zondag!

Al meer dan honderd jaar is het jaarlijkse Oud Limburgs Schuttersfeest (OLS) een van de grootste culturele evenementen in Limburg. Vanwege de coronacrisis gaat het OLS dit jaar niet door. L1 heeft een alternatief ontwikkeld: schieten via een app.

Dankzij de gratis app kun je zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Mikken op de bölkes, rekening houden met de wind. En hoe is het met de spanning?

Zondagmiddag 5 juli kunnen zestallen via de app tegen elkaar spelen. ‘Echte’ schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs en families kunnen deelnemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Download hier de gratis app en geef je team op
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen