Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Detachering ambtenaren: Maastricht weer op vingers getikt

Geplaatst opmaandag 26 november 2018 - 22:29

De gemeente Maastricht is door de rechter binnen één week twee keer op de vingers getikt. Na de ondernemingsraad die in het gelijk werd gesteld, hebben nu ook de vakbonden CNV en FNV het kort geding gewonnen dat werd aangespannen.

Dat betekent dat er voorlopig vanuit Maastricht geen ambtenaren naar het Shared Service Center Zuid-Limburg (SSC Z-L) in Heerlen vertrekken. In dat nieuwe servicecentrum zouden ambtenaren van de gemeenten Heerlen, Maastricht en Sittard-Geleen samenwerken. Wat Maastricht betreft zou het gaan om 50 tot 100 mensen.

Reden voor de vakbonden om de zaak voor de rechter te laten komen was dat de gemeente Maastricht en het SSC Z-L het sociaal plan eenzijdig hebben vastgesteld.

Lees ook: Rechter fluit Maastricht terug om verplaatsing ambtenaren

Lokaal sociaal plan
Bert van Veldhuizen van FNV: "Wij hebben als onderhandelaars een resultaat bereikt maar dat konden we niet eerder voorleggen aan de leden voordat door de gemeente Maastricht een lokaal sociaal plan was afgesproken. En een akkoord heb je pas nadat de leden het goedkeuren. De beide partijen wilden daar niet op wachten omdat het te lang duurde. En dat is tegen de regels."

Prullenbak
Wat de bonden betreft betekent deze uitspraak van de rechter, waar overigens ook een boete van 250.000 euro aan hangt voor elke dag dat de gemeente zich niet aan de afspraak houdt, niet dat het plan van samenwerking in de prullenbak kan.

Sentimenten
Van Veldhuizen: "Het gaat ons niet om het tegenhouden van het nieuwe bedrijf, maar de mensen moeten goed worden over gezet." Dat er bij die samenwerking ook sentimenten komen kijken realiseert Van Veldhuizen zich. "Het is niet leuk, dat blijft ook zo. Onze taak is om ervoor te zorgen dat mensen onder goede voorwaarden bij SSC Z-L kunnen werken."

De bonden verwachten dat alle partijen snel weer om de tafel gaan zitten om een goed sociaal plan vast te stellen.

Steun jij ook 'L1 Samen voor de Voedselbank'? Meld je actie aan.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1.

Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1. Iedere dag om 18:30 live en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald. Je bent van harte welkom de uitzendingen bij te wonen.

Bekijk hier alle locaties
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen