Overslaan en naar de inhoud gaan

Deskundigen over kijkcijferdrama Twan Huys: 'Heilloze weg'

Geplaatst opwoensdag 24 oktober 2018 - 6:00

Mediadeskundigen zijn het erover eens: het roer moet om bij RTL Late Night met Twan Huys. Het programma van de presentator uit Sevenum vestigde maandagavond een record: het laagste aantal kijkers ooit, slechts 188.000.

Huys werd juist aangetrokken om de talkshow nieuw leven in te blazen. Zijn voorganger Humberto Tan trok op het laatst echter zo'n 400.000 kijkers. "Dit is wel een heel groot drama en alle reden voor paniek bij RTL", zegt tv-deskundige Angela de Jong in de L1 Ochtendshow.

"Ze zitten op een heilloze weg", zegt oud RTL-topman Fons van Westerloo in De Volkskrant. "Op deze manier komt het niet meer goed." Ook andere tv-kenners zeggen dat ingrijpen nodig is om de weg naar boven weer te vinden.

Lees ook: Weer horrorkijkcijfers voor Twan Huys

Past niet
"Twan zit in een keurslijf waarin hij niet past, en dat voel je als kijker", zegt de Jong. "Je vraagt je af waarom ze Huys hebben binnengehaald, en ze niet de journalistieke kant met hem op gaan. Moet hij vermaak gaan brengen op de late avond?"

"Ga iets maken waar je vierkant achter staat", zegt de televisierecensente. "Dat is in Twan's geval gewoon een politiek programma. Wie weet slaat dat wél aan, als inhoud en persoon samenvallen."

Kortsluiting
"Kijkers zappen massaal weg als RTL Late Night begint", zegt Fons van Westerloo tegen de Volkskrant. "Ze zien kortsluiting: een goede journalist die een programma presenteert dat niet relevant is, met steeds meer entertainment." Volgens hem moet Huys een zwaarder en journalistieker programma gaan maken. "Bij RTL kan dat best. RTL Nieuws trekt dagelijks veel publiek, net als vroeger Barend & Van Dorp op RTL4."

Tv-kenner Bert van der Veer denkt dat er in de winterstop aan de formule gesleuteld gaat worden. "Het zou me niet verbazen als RTL in januari een pauze inlast en een paar maanden later terugkomt met een andere opzet. Er moet iets gebeuren."

Lees ook: RTL blijft achter Twan Huys staan

Niet afrekenen
RTL liet dinsdag weten achter Huys te blijven staan. Hij heeft een driejarig contract bij de zender. "We zijn acht weken bezig en we gaan het programma niet afrekenen op zo'n korte looptijd", liet een woordvoerder weten. "We werken er gezamenlijk hard aan om de weg omhoog te vinden, Twan in de eerste plaats."

Nieuw dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Amstel Gold Race Weekend bij L1

Zaterdag 17 april en zondag 18 april is het genieten geblazen voor alle wielerliefhebbers.

De Amstel Gold Race gaat door! En het gaat een heel bijzondere editie worden. Zonder publiek. Reden genoeg om je thuis voor de buis een weekend lang te verwennen vol prachtige beelden rond de wielerklassieker!

Bekijk hier de complete programmagids
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen