Overslaan en naar de inhoud gaan

Deskundigen over kijkcijferdrama Twan Huys: 'Heilloze weg'

Geplaatst opwoensdag 24 oktober 2018 - 6:00

Mediadeskundigen zijn het erover eens: het roer moet om bij RTL Late Night met Twan Huys. Het programma van de presentator uit Sevenum vestigde maandagavond een record: het laagste aantal kijkers ooit, slechts 188.000.

Huys werd juist aangetrokken om de talkshow nieuw leven in te blazen. Zijn voorganger Humberto Tan trok op het laatst echter zo'n 400.000 kijkers. "Dit is wel een heel groot drama en alle reden voor paniek bij RTL", zegt tv-deskundige Angela de Jong in de L1 Ochtendshow.

"Ze zitten op een heilloze weg", zegt oud RTL-topman Fons van Westerloo in De Volkskrant. "Op deze manier komt het niet meer goed." Ook andere tv-kenners zeggen dat ingrijpen nodig is om de weg naar boven weer te vinden.

Lees ook: Weer horrorkijkcijfers voor Twan Huys

Past niet
"Twan zit in een keurslijf waarin hij niet past, en dat voel je als kijker", zegt de Jong. "Je vraagt je af waarom ze Huys hebben binnengehaald, en ze niet de journalistieke kant met hem op gaan. Moet hij vermaak gaan brengen op de late avond?"

"Ga iets maken waar je vierkant achter staat", zegt de televisierecensente. "Dat is in Twan's geval gewoon een politiek programma. Wie weet slaat dat wél aan, als inhoud en persoon samenvallen."

Kortsluiting
"Kijkers zappen massaal weg als RTL Late Night begint", zegt Fons van Westerloo tegen de Volkskrant. "Ze zien kortsluiting: een goede journalist die een programma presenteert dat niet relevant is, met steeds meer entertainment." Volgens hem moet Huys een zwaarder en journalistieker programma gaan maken. "Bij RTL kan dat best. RTL Nieuws trekt dagelijks veel publiek, net als vroeger Barend & Van Dorp op RTL4."

Tv-kenner Bert van der Veer denkt dat er in de winterstop aan de formule gesleuteld gaat worden. "Het zou me niet verbazen als RTL in januari een pauze inlast en een paar maanden later terugkomt met een andere opzet. Er moet iets gebeuren."

Lees ook: RTL blijft achter Twan Huys staan

Niet afrekenen
RTL liet dinsdag weten achter Huys te blijven staan. Hij heeft een driejarig contract bij de zender. "We zijn acht weken bezig en we gaan het programma niet afrekenen op zo'n korte looptijd", liet een woordvoerder weten. "We werken er gezamenlijk hard aan om de weg omhoog te vinden, Twan in de eerste plaats."

Nieuw dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Bekendmaking LVK-Finalisten
Uitgelicht
Bekendmaking finalisten LVK 2020 live op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook

De uitzending die je niet wilt missen! Het moment dat 60 halvefinalisten van het LVK in ultieme spanning zitten. Zaterdag 1 februari gaan vier verslaggevers de provincie in om de 20 finalisten van het LVK 2020 te verrassen. En dan is het feest!

Luister én kijk dit jaar mee op zaterdag 1 februari tussen 12:00 en 16:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook!

Meer over de uitzending
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen