Overslaan en naar de inhoud gaan

Deskundigen gehoord in zaak-Nicky Verstappen

Geplaatst opvrijdag 22 oktober 2021 - 6:16

In het hoger beroep van de zaak over de dood van Nicky Verstappen, worden vrijdag een forensisch arts, medisch deskundige en een patholoog gehoord.

Zij kunnen mogelijk een toelichting geven over de omstandigheden rond de dood van de 11-jarige jongen in 1998.

Hoger beroep
Jos Brech wordt verdacht van het doden, misbruiken en ontvoeren van Nicky Verstappen. Hij is door de rechtbank in Maastricht veroordeeld tot een celstraf van 12,5 jaar. Volgende maand begint de inhoudelijke behandeling van het hoger beroep van deze strafzaak. Daar zijn meerdere dagen voor uitgetrokken.

Lees ook: Veroordeelde moordenaar gehoord over zaak Nicky

Knuffelpedo
Vorige week werd de voormalige medegevangene van de 58-jarige Brech, Bekir E., gehoord. De moordenaar van de 16-jarige scholiere Hümeyra had verklaard dat Brech een bekennende verklaring aan hem had afgelegd. "Hij vertelde dat het niet de bedoeling was om Nicky Verstappen te doden. Hij had zijn hand te lang voor zijn mond gehouden", aldus Bekir. Hij noemde Brech de knuffelpedo van de afdeling van de gevangenis in Vught waar ze ongeveer een half jaar samen zaten.

Lees ook: Medegevangene van Jos Brech: 'Knuffelpedo van de afdeling'

Dna
Brech heeft altijd ontkend iets met de dood van Nicky te maken te hebben. De jongen uit Heibloem werd in de zomer van 1998 dood gevonden op de Brunssummerheide. Hij was daar op zomerkamp. Pas decennia later kwam na een dna-match Brech in beeld.

We noemen de naam van Jos Brech wel volledig, die van Bekir E. niet. Dat heeft te maken met het feit dat Brech op de Nationale Opsporingslijst is geplaatst toen de politie hem zocht en daarmee zijn volledige identiteit bekend is gemaakt.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen