Overslaan en naar de inhoud gaan

Deskundigen gehoord in zaak-Nicky Verstappen

Geplaatst opvrijdag 22 oktober 2021 - 6:16

In het hoger beroep van de zaak over de dood van Nicky Verstappen, worden vrijdag een forensisch arts, medisch deskundige en een patholoog gehoord.

Zij kunnen mogelijk een toelichting geven over de omstandigheden rond de dood van de 11-jarige jongen in 1998.

Hoger beroep
Jos Brech wordt verdacht van het doden, misbruiken en ontvoeren van Nicky Verstappen. Hij is door de rechtbank in Maastricht veroordeeld tot een celstraf van 12,5 jaar. Volgende maand begint de inhoudelijke behandeling van het hoger beroep van deze strafzaak. Daar zijn meerdere dagen voor uitgetrokken.

Lees ook: Veroordeelde moordenaar gehoord over zaak Nicky

Knuffelpedo
Vorige week werd de voormalige medegevangene van de 58-jarige Brech, Bekir E., gehoord. De moordenaar van de 16-jarige scholiere Hümeyra had verklaard dat Brech een bekennende verklaring aan hem had afgelegd. "Hij vertelde dat het niet de bedoeling was om Nicky Verstappen te doden. Hij had zijn hand te lang voor zijn mond gehouden", aldus Bekir. Hij noemde Brech de knuffelpedo van de afdeling van de gevangenis in Vught waar ze ongeveer een half jaar samen zaten.

Lees ook: Medegevangene van Jos Brech: 'Knuffelpedo van de afdeling'

Dna
Brech heeft altijd ontkend iets met de dood van Nicky te maken te hebben. De jongen uit Heibloem werd in de zomer van 1998 dood gevonden op de Brunssummerheide. Hij was daar op zomerkamp. Pas decennia later kwam na een dna-match Brech in beeld.

We noemen de naam van Jos Brech wel volledig, die van Bekir E. niet. Dat heeft te maken met het feit dat Brech op de Nationale Opsporingslijst is geplaatst toen de politie hem zocht en daarmee zijn volledige identiteit bekend is gemaakt.

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen