Overslaan en naar de inhoud gaan

Designer Outlet Roermond dinsdag weer open

Geplaatst opzondag 18 juli 2021 - 21:37

Het Designer Outlet Center in Roermond gaat dinsdag weer open. Op last van de gemeente was het vlakbij de Maas gelegen DOC gesloten omdat overstromingsgevaar bestond.

Het naastgelegen stadskantoor gaat wel open.

Verkeersopstoppingen
De horeca, het casino en de bioscoop bij het Outlet blijven maandag nog dicht. Dat laat burgemeester Rianne Donders weten op L1 Radio. Het merkendorp trekt duizenden bezoekers per dag, waardoor er regelmatig verkeersopstoppingen ontstaan. Die drukte kan de stad niet gebruiken na de wateroverlast.

Miljoenen bezoekers
Het DOC trekt jaarlijks vele miljoenen bezoekers van wie de helft Duitsers, en een derde uit eigen land. 10 procent van de bezoekers zijn Belgen, nog eens 10 procent komt met name uit Oost-Europa en China.

Bewoners van de Roermondse wijken aan de Hambeek kregen zondag te horen dat ze weer naar huis mogen nadat ze twee nachten elders hebben moeten verblijven.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen