Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Dertig jaar cel voor ontsnapte tbs'er die twee mensen doodde

Geplaatst opwoensdag 14 februari 2018 - 15:37

Een ontsnapte tbs'er, die een tijd in de Rooyse Wissel in Oostrum zat, en op 23 maart vorig jaar twee mensen doodstak in een hotel in Arnhem, moet dertig jaar de cel in.

Ook is hij door de rechter in Arnhem woensdag opnieuw veroordeeld tot tbs met dwangverpleging.

Niet op vrije voeten
De rechtbank wil net als de officier van justitie niet dat de moordenaar ooit zonder behandeling op vrije voeten kan komen. Als hij levenslang had gekregen, zou hij na 25 jaar weer op straat kunnen staan, aldus de rechter. De opgelegde straf is na levenslang de zwaarste straf in Nederland.

Geobsedeerd
De 48-jarige man pikte in maart vorig jaar een bestelbusje toen hij onbegeleid buiten de kliniek aan het werk was en ging er vandoor. Volgens de rechter verloor hij toen hij op de vlucht was de controle over zichzelf. Gewelddadige fantasieën waar hij al jaren voor werd behandeld kregen de overhand. "Hij was geobsedeerd door het doden van mensen."

121 steken
De man kreeg onderdak in een hotel in Arnhem, waar verder alleen de bejaarde hotelhouder en een eveneens bejaarde vrouwelijke gast verbleven. "Makkelijke slachtoffers", aldus de rechter. De moordenaar zei zelf dat hij geen conflict met zijn slachtoffers had. "Ze waren op de verkeerde tijd op de verkeerde plaats." Hij stak de hotelhouder 121 keer en de gast tientallen malen.

De raadsvrouw van de tbs'er zei woensdag hoger beroep te overwegen.

Advertentie
Deel dit bericht via
Overzicht
De Blauwe Ticket Dagen van WML bij 1Limburg
Advertentie
Win een rondleiding door WML's waterfabriek

Benieuwd hoe de WaterMakers van Limburg kraanwater maken? Interesse om een bezoekje te brengen aan WML’s Waterfabriek? Zin om te ontdekken, te leren en te proeven? Kom dan in de meivakantie naar de Blauwe Ticket Dagen in Beegden.

Maak kans op de rondleiding
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Overzicht
Advertentie
Wij feliciteren alle ouders met een nieuw wonder

Is er bij jou in de familie of vriendenkring in 2017 een baby'tje geboren? En woont de kleine in Limburg? Stuur dan een foto in voor onze zoektocht naar de leukste babyfoto van de provincie.

babyfoto-rubriek
Festivals in Limburg
Uitgelicht
Het laatste festivalnieuws in Limburg

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering, kaartverkoop en andere informatie die je niet mag missen vind je hier.

Festivals in Limburg
Uitgelicht
Wij willen met jullie naar Pinkpop!

We zijn op zoek naar een familie die-hard Pinkpoppers. Welke familie gaat met 3 generaties naar Pinkpop? Opa en/of oma, vader en/of moeder, zoon en/of dochter die niet kunnen wachten om mee te brullen met de Foo Fighters, Pearl Jam en Bruno Mars.

Sjoerd en Stefan willen meekijken hoe de familie geniet van al het moois dat Pinkpop te bieden heeft. Vrijdag en zaterdag volgen ze jullie om te zien hoe er gechilled, gefeest en gelachen wordt. Een mooiere aftermovie kan niet!

Geef je op

Meest gelezen