Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Dertig jaar cel voor ontsnapte tbs'er die twee mensen doodde

Geplaatst opwoensdag 14 februari 2018 - 15:37

Een ontsnapte tbs'er, die een tijd in de Rooyse Wissel in Oostrum zat, en op 23 maart vorig jaar twee mensen doodstak in een hotel in Arnhem, moet dertig jaar de cel in.

Ook is hij door de rechter in Arnhem woensdag opnieuw veroordeeld tot tbs met dwangverpleging.

Niet op vrije voeten
De rechtbank wil net als de officier van justitie niet dat de moordenaar ooit zonder behandeling op vrije voeten kan komen. Als hij levenslang had gekregen, zou hij na 25 jaar weer op straat kunnen staan, aldus de rechter. De opgelegde straf is na levenslang de zwaarste straf in Nederland.

Geobsedeerd
De 48-jarige man pikte in maart vorig jaar een bestelbusje toen hij onbegeleid buiten de kliniek aan het werk was en ging er vandoor. Volgens de rechter verloor hij toen hij op de vlucht was de controle over zichzelf. Gewelddadige fantasieën waar hij al jaren voor werd behandeld kregen de overhand. "Hij was geobsedeerd door het doden van mensen."

121 steken
De man kreeg onderdak in een hotel in Arnhem, waar verder alleen de bejaarde hotelhouder en een eveneens bejaarde vrouwelijke gast verbleven. "Makkelijke slachtoffers", aldus de rechter. De moordenaar zei zelf dat hij geen conflict met zijn slachtoffers had. "Ze waren op de verkeerde tijd op de verkeerde plaats." Hij stak de hotelhouder 121 keer en de gast tientallen malen.

De raadsvrouw van de tbs'er zei woensdag hoger beroep te overwegen.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 
Uit eigen keuken
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen