Overslaan en naar de inhoud gaan

Dertien Limburgse restaurants houden Bib Gourmand

Geplaatst opdonderdag 9 november 2017 - 10:48

Dertien Limburgse restaurants hebben de nieuwe selectie van de Bib Gourmand gehaald. Er werden dit jaar geen nieuwe Bib's uitgereikt in onze provincie. Wel moest één Limburgs restaurant zijn Bib inleveren.

Michelin maakte de nieuwe selectie van de Bib Gourmand Benelux donderdag bekend.

Prijs-kwaliteit
In de gids zijn restaurants terug te vinden die bij de inspecteurs van Michelin in de smaak vielen door hun uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Ze bieden allemaal een volledig driegangenmenu aan voor maximaal 37 euro.

Restaurants
Limburg telt dit jaar dertien restaurants met een Bib:

 • De Lindeboom New Style - Beek
 • Kasteel Elsloo - Elsloo
 • L'Auberge - Maastricht
 • Harry's - Maastricht
 • Umami by Han - Maastricht
 • Hof van Herstal - Pey
 • Bellevue - Simpelveld
 • Silvester's - Sittard
 • Herberg Stadt Stevenswaert - Stevensweert
 • Juliana - Valkenburg
 • Brasserie Valuas - Venlo
 • Uit de Kunst - Vijlen
 • Flavours - Weert

Restaurant Rantrée in Maastricht moest zijn Bib Gourmand dit jaar inleveren. Ook restaurant Manjefiek is uit de lijst verdwenen. Meesterkok Wiel Rekko stuurde zijn 'Bib Gourmand' eigenhandig terug, omdat hij de deuren van zijn restaurant in Maastricht dit jaar sloot.

Lees ook: Meesterkok Rekko stopt met restaurant Manjefiek

Bib Gourmand
In totaal behaalden 135 Nederlandse restaurants een plekje in de nieuwe restaurantgids, waarvan 20 nieuwe adresjes. Ook staan er 14 restaurants in Luxemburg en 168 Belgische restaurants in de Bib Gourmand Benelux.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen