Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Dertien jaar gevangenisstraf geëist tegen Satudarah-baas

Geplaatst opdinsdag 8 januari 2019 - 17:30

Er hangt Satudarah-president Stephan P. (42) een jarenlange gevangenisstraf boven het hoofd. Justitie eiste dinsdag dertien jaar cel tegen de leider van de Geleense afdeling van de motorclub.

Tegen zijn broertje Dirceu (35) werd zeven jaar cel geëist, terwijl justitie vier jaar gevangenisstraf wil voor clublid Henk N. (42).

Lees ook: 'Mensen bibberen wanneer ze de naam Satudarah horen'

Vier afpersingen
Volgens de officier van justitie staat vast dat president Stephan verantwoordelijk is voor zeker vier afpersingen, waarbij slachtoffers grote sommen geld, auto's en andere kostbaarheden werd afgenomen. Daarnaast acht justitie drugs- en wapenbezit, witwassen en leiding geven aan een criminele organisatie bewezen.

L1

Twee doden
Stephan is twee keer veroordeeld voor een levensdelict; in 1997 voor het doodschieten van een Geleense kastelein en in 2008 voor het doodslaan van een cafébezoeker. Ook is hij veroordeeld voor een drugsdelict, in 2003. Justitie houdt rekening met dat verleden. "Het gaat nu niet om moord of doodslag en dat is de enige reden waarom we niet voor de maximale, maar wel voor deze zeer forse eis kiezen", zei de officier van justitie.

Onder druk
Ook broer Dirceu zou leiding hebben gegeven aan het Geleense chapter van de club. Hij zou bij twee afpersingen betrokken zijn geweest. Henk was 'slechts' betrokken bij één incident, waarbij een man uit Heerlen onder druk werd gezet en werd mishandeld.

Lees ook: Satudarah-president: 'We worden al jaren opgejaagd'

Zeven anderen
In december kwamen zeven andere verdachten in het Satudarah-dossier al voor de rechter. Toen kwam de officier van justitie tot strafeisen van drie tot elf jaar gevangenis. De zaak tegen Dirceu, Henk en Stephan vormt het slotstuk van de zaak. Woensdag komt hun advocaat nog aan het woord en daarna is het aan de rechter.

Op 22 februari doet de rechter uitspraak.

Het Limburgse nieuws elke dag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
Uitgelicht
NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

De leukste Limburgse kwis is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Geef je ook op als kandidaat voor Kwizzele!
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen