Overslaan en naar de inhoud gaan

Dertien gemeenten willen vergoeding boeren na noodweer

Geplaatst opwoensdag 29 juni 2016 - 12:26

Dertien Noord- en Midden-Limburgse gemeenten hebben woensdag een brief aangeboden aan staatssecretaris Martijn van Dam van Economische Zaken.

Daarin vragen ze PvdA'er het noodweer dat de regio vorige week trof te erkennen als nationale ramp.

Extreem
"Burgers, bedrijven, maar vooral agrariërs zijn zwaar getroffen. Binnen onze regio is sinds 30 mei een extreme hoeveelheid neerslag gevallen. Dat heeft dramatische gevolgen voor met name de land- en tuinbouw, die te maken had met forse wateroverlast. Als teelten enkele dagen onder water staan, moeten deze als verloren worden beschouwd", schrijven de dertien gemeenten samen met Waterschap Peel en Maasvallei.

Bezwijken
In de brief, die woensdag door wethouder Jan Loonen van Venray en burgemeester Kees van Rooij van Horst aan de Maas in Weert aan de staatssecretaris werd overhandigd, wordt de regering verzocht haar 'verantwoordelijkheid te nemen' en met een wettelijke vergoeding over de brug komen. "Vanwege de omvang van de schade vrezen wij, dat anders vele, gezonde bedrijven in onze regio’s in financiële problemen komen en mogelijk bezwijken."

Lees ook: 'Regering moet getroffen boeren tegemoet komen'

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Nieuwe brandbrief over noodweer in Limburg
'Waterschade bij boeren loopt op tot een miljard'
'Regering moet getroffen boeren tegemoet komen'
Rabobank helpt door noodweer getroffen boeren
Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen