Overslaan en naar de inhoud gaan

Derikx bereidt zich met Africa Eco Race voor op Dakar Rally

Geplaatst opzondag 4 november 2018 - 17:08

Sander Derikx begint op 30 december aan de elfde editie van de Africa Eco Race.

Die race, die in Dakar eindigt, geldt voor de 46-jarige ondernemer uit Horn als voorbereiding op de Dakar Rally die in 2020 op zijn programma staat.

Monaco
Derikx kruipt eind december in Monaco achter het stuur van een Mitsubishi
Pajero en stapt een dag later met John Berkvens en Paul Peters op de boot naar Marokko om vandaar de Race naar Dakar voort te zetten. Het team wordt ondersteund door meerdere monteurs.

In de Dakar Rally stapt Erik Berkvens als navigator aan boord van de Can Am X3, een vierwiel aangedreven 2-zitter buggy die speciaal voor deze rally is aangeschaft en daarvoor wordt aangepast.

Virus
Derikx droomde er als jongeling al van aan de Dakar Rally deel te nemen en was als chauffeur en monteur van een
servicetruck al in de Rally actief. "Ik raakte daar nog meer besmet met het rallyvirus", zo laat hij L1 weten. Hij heeft met de Morocco Dessert Challenge zijn eerste serieuze woestijnrace achter de rug. Hij legde in die race in één week 2.300 km af.

FIA
De coureur uit Horn is sinds zijn dertigste actief in de autosport, was in het verleden al Nederlands kampioen
rallyracing en stond op het podium bij de FIA Europees kampioen autocross. Derikx beschikt over een racelicentie en wil zich in de Dakar Rally met Limburgers en Midden-Limburgse bedrijven omringen. "Aan de voorbereidingen wordt hard gewerkt. Ik probeer de mensen enthousiast te maken, zodat we een Limburgs team in de Dakar Rally krijgen."

L1mburg Centraal: dagelijks live om 17:30 op L1 TV.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen