Overslaan en naar de inhoud gaan

Derikx bereidt zich met Africa Eco Race voor op Dakar Rally

Geplaatst opzondag 4 november 2018 - 17:08

Sander Derikx begint op 30 december aan de elfde editie van de Africa Eco Race.

Die race, die in Dakar eindigt, geldt voor de 46-jarige ondernemer uit Horn als voorbereiding op de Dakar Rally die in 2020 op zijn programma staat.

Monaco
Derikx kruipt eind december in Monaco achter het stuur van een Mitsubishi
Pajero en stapt een dag later met John Berkvens en Paul Peters op de boot naar Marokko om vandaar de Race naar Dakar voort te zetten. Het team wordt ondersteund door meerdere monteurs.

In de Dakar Rally stapt Erik Berkvens als navigator aan boord van de Can Am X3, een vierwiel aangedreven 2-zitter buggy die speciaal voor deze rally is aangeschaft en daarvoor wordt aangepast.

Virus
Derikx droomde er als jongeling al van aan de Dakar Rally deel te nemen en was als chauffeur en monteur van een
servicetruck al in de Rally actief. "Ik raakte daar nog meer besmet met het rallyvirus", zo laat hij L1 weten. Hij heeft met de Morocco Dessert Challenge zijn eerste serieuze woestijnrace achter de rug. Hij legde in die race in één week 2.300 km af.

FIA
De coureur uit Horn is sinds zijn dertigste actief in de autosport, was in het verleden al Nederlands kampioen
rallyracing en stond op het podium bij de FIA Europees kampioen autocross. Derikx beschikt over een racelicentie en wil zich in de Dakar Rally met Limburgers en Midden-Limburgse bedrijven omringen. "Aan de voorbereidingen wordt hard gewerkt. Ik probeer de mensen enthousiast te maken, zodat we een Limburgs team in de Dakar Rally krijgen."

L1mburg Centraal: dagelijks live om 17:30 op L1 TV.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen