Overslaan en naar de inhoud gaan

Derde zege volleybalsters op WK ondanks onrustige nacht

Geplaatst opmaandag 1 oktober 2018 - 10:54

De Nederlandse volleybalsters hebben ook hun derde wedstrijd bij het WK in Japan gewonnen.

Bondscoach Jamie Morrison kon tegen Kameroen de basisspeelsters Lonneke Sloetjes en Yvon Beliën, oud-speelster van Peelpush en VC Weert, rust geven. Alleen in de tweede set haperde het even bij Oranje, dat desondanks gewoon in drie sets won: 25-16 26-24 25-18. De Roermondse Britt Bongaerts kreeg tegen Kameroen opnieuw speelminuten.

Geen zorgen
Nederland was het WK afgelopen weekeinde goed begonnen met overwinningen op Duitsland (3-1) en Japan (3-2) en hoeft zich uiteraard geen zorgen te maken over plaatsing voor de volgende ronde. De beste vier landen uit de poule gaan door, waarbij de resultaten uit de eerste ronde blijven meetellen.

Onrustige nacht
De volleybalsters hadden een onrustige nacht achter de rug voor ze aan het duel met Kameroen begonnen. De vrouwen werden wakker gehouden door de zware tyfoon Trami die in de nacht van zondag op maandag over het Aziatische eiland trok.

"We hebben niet alleen een thriller van vijf sets tegen Japan overleefd, maar ook een tyfoon", zei Morrison met gevoel voor dramatiek.

Zeilboot op ruige zee
"Ik heb dit niet eerder meegemaakt. Onze hotelkamers bewogen 20 centimeter heen en weer", aldus de Amerikaan. "Ik had het gevoel dat ik in een zeilboot zat op een ruige zee. Het was een lange nacht. Ik denk dat alle teams moeite hebben gehad om hier doorheen te slapen."

Nederland speelt woensdag tegen Argentinië, een dag later is Mexico de laatste tegenstander in de eerste groepsfase.

Nieuw dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
De Hemalpaort terug op L1 TV
Uitgelicht
De Hemelpaort terug op L1 TV

De eerste Limburgstalige soapserie (uit 2007) komt éénmalig terug op tv.

Café De Hemelpaort is een goedlopend café in het fictieve Limburgse dorp Elsenrade. Op z’n Limburgs: Aelsrao. Een café waar muziek uit de streek altijd centraal heeft gestaan. Jong en oud komen er over de vloer. Mia runt de kroeg met haar oudste zoon Giel. De andere zoon Rick is naar de Randstad vertrokken als zanger. Maar daar komt hij in de problemen. En Sem is een jongen die niets liever wil dan zelf beroemd worden als muzikant. Ricks terugkomst naar Limburg schudt het rustige Elsenrade goed wakker.

Iedere dag om 15:30 op L1 TV
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen