Overslaan en naar de inhoud gaan

Derde zege volleybalsters op WK ondanks onrustige nacht

Geplaatst opmaandag 1 oktober 2018 - 10:54

De Nederlandse volleybalsters hebben ook hun derde wedstrijd bij het WK in Japan gewonnen.

Bondscoach Jamie Morrison kon tegen Kameroen de basisspeelsters Lonneke Sloetjes en Yvon Beliën, oud-speelster van Peelpush en VC Weert, rust geven. Alleen in de tweede set haperde het even bij Oranje, dat desondanks gewoon in drie sets won: 25-16 26-24 25-18. De Roermondse Britt Bongaerts kreeg tegen Kameroen opnieuw speelminuten.

Geen zorgen
Nederland was het WK afgelopen weekeinde goed begonnen met overwinningen op Duitsland (3-1) en Japan (3-2) en hoeft zich uiteraard geen zorgen te maken over plaatsing voor de volgende ronde. De beste vier landen uit de poule gaan door, waarbij de resultaten uit de eerste ronde blijven meetellen.

Onrustige nacht
De volleybalsters hadden een onrustige nacht achter de rug voor ze aan het duel met Kameroen begonnen. De vrouwen werden wakker gehouden door de zware tyfoon Trami die in de nacht van zondag op maandag over het Aziatische eiland trok.

"We hebben niet alleen een thriller van vijf sets tegen Japan overleefd, maar ook een tyfoon", zei Morrison met gevoel voor dramatiek.

Zeilboot op ruige zee
"Ik heb dit niet eerder meegemaakt. Onze hotelkamers bewogen 20 centimeter heen en weer", aldus de Amerikaan. "Ik had het gevoel dat ik in een zeilboot zat op een ruige zee. Het was een lange nacht. Ik denk dat alle teams moeite hebben gehad om hier doorheen te slapen."

Nederland speelt woensdag tegen Argentinië, een dag later is Mexico de laatste tegenstander in de eerste groepsfase.

Nieuw dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen