Overslaan en naar de inhoud gaan

Derde wedstrijd moet strijd om handbaltitel beslissen

Geplaatst opzaterdag 12 juni 2021 - 21:19

De mannen van Kembit Lions zijn nog volop in de strijd om de landstitel. Het team van coach Christoph Jauernik won in Noord-Holland voor 150 man publiek de tweede wedstrijd van de ‘Best of Three’ door Aalsmeer in eigen huis met 22-25 te verslaan.

Lions verloor de eerste wedstrijd in Sittard met 23-27 van de Aalsmeerders.

Moeizaam begin
Lions begon moeizaam aan de wedstrijd in de Bloemhof in Aalsmeer en wist pas na een minuut of vijf voor het eerst te scoren tegen het team van trainer Bert Bouwer. In de elfde minuut maakte Joris Baart de gelijkmaker (3-3), waarna de teams elkaar een tijdlang in evenwicht hielden. Met nog tien minuten op de klok kwam Lions door Ivo Steins voor het eerst in de eerste helft op voorsprong en liep vervolgens vier doelpunten uit. Aalsmeer verkleinde de achterstand tot twee treffers, maar keek bij rust tegen een 10-12 achterstand aan.

Tweede helft
Na de aansluittreffer van Aalsmeer sloeg Lions opnieuw een gat van vier doelpunten. Aalsmeer kwam beter in het spel en wist de achterstand een kwartier voor tijd weg te werken. Doelman Marco Verbeij moest vervolgens twee treffers van de Sittardenaren incasseren, maar Aalsmeer gaf niet op en deed verwoede pogingen om gelijk te maken. Luuk Hoiting bleek andermaal een fantastische sluitpost en hield met knappe reddingen onmogelijke ballen uit zijn doel.

Derde wedstrijd
In de slotfase liep Lions opnieuw uit en sloot de wedstrijd met een 22-25 overwinning af. Komende zaterdag spelen de leeuwen in de Stadssporthal in Sittard de alles beslissende derde wedstrijd tegen Aalsmeer. Bij winst is de vierde landstitel binnen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen