Overslaan en naar de inhoud gaan

Derde reactor kerncentrale Tihange wordt opgestart

Geplaatst opmaandag 24 december 2018 - 17:29

Exploitant Engie Electrabel start kernreactor 3 van het Belgische Tihange op 7 januari weer op.

De nucleaire waakhond FANC heeft daarvoor toestemming gegeven. Reactor 3 is sinds 30 maart buiten bedrijf door problemen met beton in een niet-nucleair deel van het complex.

Voldoende garanties
Op zijn website meldt het FANC dat het de betonreparaties in het bunkergebouw van Tihange 3 heeft goedgekeurd. De nucleaire waakhond heeft nu voldoende garanties dat de reactor opnieuw op een veilige manier kan worden uitgebaat.

Zorgen over veiligheid
Tihange ligt vlak bij Luik, op enkele tientallen kilometers van Maastricht. In Limburg maken veel mensen, organisaties en gemeenten zich zorgen over de veiligheid van de kerncentrale.

Het Limburgse nieuws elke dag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen