Overslaan en naar de inhoud gaan

Derde hittegolf van dit jaar: hele week warm

Geplaatst opmaandag 26 augustus 2019 - 7:32

Na een warm weekend, blijft het ook deze week tropisch warm. Het wordt maandag 31 tot 33 graden en dit betekent dat onder andere bij het KNMI-weerstation Arcen officieel sprake is van een hittegolf.

Dit is dan de derde hittegolf van deze zomer, zo laat Meteo Limburg weten.

Drukkend warm
Doordat het maandag drukkend warm kan worden, is er in de namiddag en avond kans op een zeer lokale regen- of onweersbui. Ook de rest van de week blijft het tropisch warm. Woensdag houdt de hittegolf dus aan, met temperaturen van 31 tot 33 graden. Dit is ongeveer tien graden warmer dan normaal.

Lees ook: Zo houd je je hoofd koel tijdens de hitte

Onweersbuien
Vanaf donderdag wordt het koeler: er kunnen in de ochtend enkele onweersbuien vallen, waarna het maxima 25 à 26 graden zal worden. Vrijdag wordt het droog en ongeveer 24 graden, zaterdag op de laatste augustusdag, zal het iets warmer worden.

Lees hier het uitgebreide weerbericht.

Cultura Nova volg je bij L1!
Ga naar L1.nl/CulturaNova

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen