Overslaan en naar de inhoud gaan

Derde grensinfopunt geopend in Duitsland

Geplaatst opmaandag 29 februari 2016 - 14:10

In het Duitse Mönchengladbach is het nieuwe grensinfopunt van de Euregio Rijn-Maas-Noord officieel geopend.

Het is al sinds 1 januari in gebruik.

Werken over de grens
Het informatiecentrum is bedoeld om werknemers en bedrijven zo goed mogelijk te informeren en te adviseren over werken over de grens. Daarbij gaat het bijvoorbeeld om belastingen, verhuizen, pensioen en ziektekostenverzekering.

Tot dit jaar bestond er in deze Euregio alleen een maandelijks spreekuur voor grenspendelaars in Venlo. Maar dat alleen is niet meer voldoende om aan de vraag te voldoen.

Mijlpaal
Burgemeester Antoin Scholten van Venlo - de voorzitter van de Euregio Rijn-Maas-Noord - noemt het nieuwe grensinfopunt 'een nieuwe mijlpaal in onze euregionale samenwerking'. Volgens gedeputeerde Marleen van Rijnsbergen kan een grensinfopunt ook bijdragen aan het aantrekkelijker maken van de grensoverschrijdende arbeidsmarkt.

Samenwerking
De Euregio Rijn-Maas-Noord is een samenwerkingsverband van 13 Noord- en Middenlimburgse gemeenten met Duitse gemeenten in het grensgebied. Daartoe behoren onder meer de steden Mönchengladbach, Krefeld en Düsseldorf.

Sinds 2012 bestaat er al het grensinfopunt Aken-Eurode in Kerkrade. Sinds september vorig jaar is er ook eentje gevestigd in Centre Céramique in Maastricht.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail?

Dat regelen we voor je. klik hier

Tijdelijke actie: meld je nu aan en ontvang vier weken lang de digitale krant gratis!

Deel dit bericht via
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen