Overslaan en naar de inhoud gaan

Derbyspanning: spelersbus Roda JC vernield en beklad

Geplaatst opzaterdag 11 januari 2020 - 15:19

Een dag voor de derby Roda JC tegen MVV is de spelersbus van de Kerkraadse club vernield en beklad.

Dat is te zien op foto's. ZO-NWS heeft daarnaast meer informatie over het voorval gekregen.

Gat
Op het vervoersmiddel is een leus van de Maastrichtse aartsrivaal geklad. Verder zijn er met een onbekende voorwerp ruiten ingegooid. Daardoor is aan een kant het glas gesneuveld en zit er in een ander raam een gat. Over het logo van Roda JC is met graffiti de tekst MVV gespoten.

Wie hiervoor verantwoordelijk is, is niet bekend.

Beklad
Vijf jaar geleden werd ook een dag voor de beladen wedstrijd tegen MVV een bus beklad. Het ging toen om een supportersbus. Fans van Roda JC vermoedden toen dat supporters van rivaal MVV de verf hadden aangebracht.

Derby
De Limburgse derby tussen Roda JC en MVV is zondagmiddag in het Parkstad Limburg Stadion en begint om 12:15 uur. Mogelijk staat Maxime Gunst in het veld voor de Kerkradenaren. Hij tekende donderdag een contract. In november werd hij nog bij MVV weggestuurd vanwege een 'verstoorde arbeidsrelatie'.

Lees ook: Maxime Gunst speelgerechtigd voor derby Roda-MVV

Deel dit bericht via
Overzicht
Het verhaal van een Limburgse wereldster: André Rieu
Uitgelicht
Het verhaal van een Limburgse wereldster: André Rieu

Violist en orkestleider André Rieu vertelt in een openhartig interview over zijn moeilijke jeugd, zijn carrière van violist naar orkestleder en entertainer van wereldformaat.

Rieu stelde samen met zijn vrouw Marjorie voor L1 TV exclusief een programma samen met hoogtepunten van alle concerten op het Vrijthof in Maastricht.

Zaterdag en zondag op L1 TV
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Kom helemaal in de stemming voor de LVK-Finale

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen