Overslaan en naar de inhoud gaan

Derbykoorts: Roda én MVV willen jarenlange serie beëindigen

Geplaatst opzaterdag 14 november 2020 - 7:58

Voor de 67ste keer in de geschiedenis kruisen Roda JC Kerkrade en MVV Maastricht de degens. Ook zonder publiek dient zich zaterdagavond een derby onder hoogspanning aan.

Het is een affiche met een rijke historie: van antihelden tot nacompetitieredders en van doelpuntenregens tot slotfasethrillers.

Jarenlange series
Anno 2020 bivakkeren Roda JC Kerkrade én MVV Maastricht in het rechterrijtje van de Keuken Kampioen Divisie, wonnen de geel-zwarten geen één van hun laatste acht wedstrijden en wachten de rood-witten al zes duels op een driepunter: deplorabele series die schreeuwen om een einde. Maar ook in de derby hikken beide clubs tegen jarenlange series aan.

Snakken
Zo won Roda JC geen één van de laatste vier duels tegen MVV, zowel in het Parkstad Limburg Stadion als in de Geusselt. Tel je daar de 0-2 bekernederlaag van twee weken geleden tegen de andere streekrivaal, Fortuna Sittard, bij op, dan is het helemaal duidelijk dat de achterban van de Kerkraadse club naar een derbyzege snakt. De laatste keer dat dat lukte, was op 28 mei 2017. Toen handhaafde Roda zich in de Eredivisie door MVV in de beslissende play-off te kloppen: 1-0, door een goal van Daryl Werker.

Bijna 30 jaar
MVV delft historisch gezien het onderspit tegen de Koempels, maar dat is in de afgelopen jaren wel anders. In de Geusselt wordt zelfs steevast gewonnen van de Kerkradenaren. Maar in het Parkstad Limburg Stadion won MVV nog nooit, want de laatste Maastrichtse zege in Kerkrade stamt nog uit het Kaalheide-tijdperk. Bijna 30 jaar en twaalf uitduels geleden won MVV daar, op 10 september 1991, met 0-2.

Lees ook: Derbyduivel Schroijen: 'Er zijn twee wedstrijden die tellen'

Miraculeus
En toch was die eerste MVV-overwinning in het Parkstad Limburg Stadion in het begin van dit kalenderjaar ontzettend dichtbij. Roda wist toen op miraculeuze wijze in het tijdsbestek van één minuut een 0-2 achterstand in blessuretijd om te buigen tot een 2-2 gelijkspel. Toen konden de al vertrokken supporters in de omloop van het stadion nog rechtsomkeert maken; zaterdag is er zoals bekend helemaal geen publiek welkom in het stadion.

L1 Radio
De wedstrijd Roda JC Kerkrade-MVV Maastricht begint zaterdagavond om 21:00 uur. Op L1 Radio begint om 20:00 uur de uitzending die volledig in het teken staat van de Zuid-Limburgse derby.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen