Overslaan en naar de inhoud gaan

Derby tussen Roda en MVV tijdelijk stilgelegd door vuurwerk

Geplaatst opzondag 12 januari 2020 - 12:22

De Limburgse derby tussen Roda JC en MVV werd zondag tijdelijk stilgelegd. Fans gooiden rookbommen op het veld en schoten vuurwerk af.

Het was al raak in de eerste minuut.

Rook
Door een rookbom die gele rook verspreidde kon tijdelijk niet worden gevoetbald. De scheidsrechter besloot daarom om de wedstrijd even stil te leggen. Na een paar minuten is de wedstrijd hervat.

Video: L1

Tweede keer
In de vijftiende minuut van de wedstrijd ging het opnieuw fout. Toen werden in de tribune opnieuw rookbommen afgestoken. Ook werd er vuurwerk tot ontploffing gebracht. De scheidsrechter legde de wedstrijd opnieuw stil. De spelers zijn naar binnen gegaan.

Scheidsrechter Pol van Boekel besloot dat het spel werd hervat, maar dat de wedstrijd definitief zou worden gestaakt als er nog één keer vuurwerk werd afgeschoten. Burgemeester Petra Dassen was aanwezig bij het overleg over het verdere verloop van de derby.

Spelersbus
Zaterdag was er ook al spanning rondom de derby. Toen werd de spelersbus van Roda JC vernield en beklad.

Lees ook: Derbyspanning: spelersbus Roda JC vernield en beklad

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten