Overslaan en naar de inhoud gaan

Derby tussen Roda en MVV tijdelijk stilgelegd door vuurwerk

Geplaatst opzondag 12 januari 2020 - 12:22

De Limburgse derby tussen Roda JC en MVV werd zondag tijdelijk stilgelegd. Fans gooiden rookbommen op het veld en schoten vuurwerk af.

Het was al raak in de eerste minuut.

Rook
Door een rookbom die gele rook verspreidde kon tijdelijk niet worden gevoetbald. De scheidsrechter besloot daarom om de wedstrijd even stil te leggen. Na een paar minuten is de wedstrijd hervat.

Video: L1

Tweede keer
In de vijftiende minuut van de wedstrijd ging het opnieuw fout. Toen werden in de tribune opnieuw rookbommen afgestoken. Ook werd er vuurwerk tot ontploffing gebracht. De scheidsrechter legde de wedstrijd opnieuw stil. De spelers zijn naar binnen gegaan.

Scheidsrechter Pol van Boekel besloot dat het spel werd hervat, maar dat de wedstrijd definitief zou worden gestaakt als er nog één keer vuurwerk werd afgeschoten. Burgemeester Petra Dassen was aanwezig bij het overleg over het verdere verloop van de derby.

Spelersbus
Zaterdag was er ook al spanning rondom de derby. Toen werd de spelersbus van Roda JC vernield en beklad.

Lees ook: Derbyspanning: spelersbus Roda JC vernield en beklad

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen