Overslaan en naar de inhoud gaan

Deputé: 'Sluiting jeugdgevangenis onbegrijpelijk'

Geplaatst opvrijdag 28 juni 2019 - 17:34

De Provincie Limburg verzet zich tegen de plannen van minister Sander Dekker van rechtsbescherming om jeugdgevangenis Het Keerpunt in Cadier en Keer wegens overcapaciteit te sluiten.

Dat zegt gedeputeerde Joost van den Akker. Hij roept de minister op om zich aan het regeerakkoord te houden. Daarin staat dat jeugdgevangenissen in de regio behouden blijven. Hij noemt de sluiting van Het Keerpunt dan ook een onbegrijpelijk signaal naar de regio.

Toegevoegde waarde
"Juist de ruime kennis en ervaring op het gebied van jeugddetentie hier in de regio, is van grote toegevoegde waarde voor de veiligheid van heel Nederland", zegt Van den Akker. Behalve Het Keerpunt zelf worden door de sterke regionale verankering van de instelling ook toeleveranciers geraakt, stelt de gedeputeerde.

Getroffen medewerkers
Ook vreest Van den Akker dat de getroffen medewerkers, ruim honderd, meer moeite hebben om in Limburg een baan te vinden. In de randstad is de krapte op de arbeidsmarkt groter.

Twijfel
De gedeputeerde betwijfelt of de cijfers van de minister kloppen. Bij de jeugdgevangenis in Cadier en Keer is namelijk sprake van een volledige bezetting. Van den Akker betwijfelt daarom of er sprake is van overcapaciteit.

Lees ook: Jeugdgevangenis in Cadier en Keer sluit deuren

Mijn Limburgs Hart zamelt geld in voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg. Steun de actie.

Deel dit bericht via
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen