Overslaan en naar de inhoud gaan

Deputé: 'Sluiting jeugdgevangenis onbegrijpelijk'

Geplaatst opvrijdag 28 juni 2019 - 17:34

De Provincie Limburg verzet zich tegen de plannen van minister Sander Dekker van rechtsbescherming om jeugdgevangenis Het Keerpunt in Cadier en Keer wegens overcapaciteit te sluiten.

Dat zegt gedeputeerde Joost van den Akker. Hij roept de minister op om zich aan het regeerakkoord te houden. Daarin staat dat jeugdgevangenissen in de regio behouden blijven. Hij noemt de sluiting van Het Keerpunt dan ook een onbegrijpelijk signaal naar de regio.

Toegevoegde waarde
"Juist de ruime kennis en ervaring op het gebied van jeugddetentie hier in de regio, is van grote toegevoegde waarde voor de veiligheid van heel Nederland", zegt Van den Akker. Behalve Het Keerpunt zelf worden door de sterke regionale verankering van de instelling ook toeleveranciers geraakt, stelt de gedeputeerde.

Getroffen medewerkers
Ook vreest Van den Akker dat de getroffen medewerkers, ruim honderd, meer moeite hebben om in Limburg een baan te vinden. In de randstad is de krapte op de arbeidsmarkt groter.

Twijfel
De gedeputeerde betwijfelt of de cijfers van de minister kloppen. Bij de jeugdgevangenis in Cadier en Keer is namelijk sprake van een volledige bezetting. Van den Akker betwijfelt daarom of er sprake is van overcapaciteit.

Lees ook: Jeugdgevangenis in Cadier en Keer sluit deuren

Mijn Limburgs Hart zamelt geld in voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg. Steun de actie.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Hoofdredacteur voor een dag
Uitgelicht
Word Hoofdredacteur voor een dag

We geven je twee dagen L1 TV cadeau. Neem plaats op de stoel van hoofdredacteur van L1 en maak je eigen programmagids. Jij mag bepalen wat we uitzenden op maandag 23 en dinsdag 24 december,. Voor velen vrije dagen, met lekker veel tijd om ook overdag televisie te kijken.

Jij mag bepalen wat we uitzenden op 23 en 24 december.

Geef hier je favoriete programma's door
22 december op L1 TV: Ben Verbong Dag
Uitgelicht
Ben Verbong Dag op L1 TV

De Tegelse filmregisseur Ben Verbong zit 50 jaar in het vak. L1 viert dit jubileum 22 december met de Ben Verbong Dag.

De regisseur van onder meer de Nederlandse succesfilm ‘Het meisje met het rode haar’ maakte speciaal voor L1 een selectie. Bijvoorbeeld de film Honigfrauen over Oost- en Westduitsers gescheiden op vakantie aan het Balatonmeer. Of de lotgevallen van de Oostenrijkse Von Trapp Family. Maar ook vreemdelinghaat in een Berlijnse tram.

Bekijk hier de programmagids van 22 december
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen